________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/24/2012

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝ

Στο Παρίσι συνεδρίασε από τις 20 Νοεμβρίου 2012 μέχρι χθες Παρασκευή 23 Νοεμβρίου η Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. 
Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Μέλη της επιτροπής είναι: ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης συμπρόεδρος, οι Μητροπολίτες Σασίμων Γεννάδιος και Διοκλείας Κάλλιστος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο Μητροπολίτης Κένυας και Ειρηνουπόλεως Μακάριος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το εκπροσώπησε ο καθηγητής Γεώργιος Γαλίτης, τη Σερβική Εκκλησία ο Επίσκοπος Μπρανιτσέφ Ιγνάτιος, το Πατριαρχείο Ρουμανίας ο Μητροπολίτης Ιωσήφ, υπεύθυνος της Ιεράς Μητροπόλεως Δυτικής και Νότιας Ευρώπης της Ρουμανικής Εκκλησίας, την Εκκλησία της Κύπρου εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος και την Εκκλησία της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος. Στις εργασίες μετείχε και ο Πανοσιολ. Μάξιμος, Μ. Αρχιδιάκονος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. 
Από πλευράς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στις εργασίες της Συντονιστικής Επιτροπής συμμετείχαν: ο Καρδινάλιος Κουρτ Κοχ Πρόεδρος του Παπικού Συμβουλίου για την προώθηση της ενότητος των χριστιανών, συμπρόεδρος, ο Επίσκοπος Μραΐεν Φάρελ, Γραμματεύς του Συμβουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας Ιωάννης Σπιτέρης, ο Αρχιεπίσκοπος Ντιζόν Ρόναλντ Μιννεράτ, ο εκπρόσωπος του Ρωμαιοκαθολικού Πανεπιστημίου Αμερικής μονσενιόρ Πολ Μακπαρτλάν, ο ιερεύς Φρανς Μπάουβεν («Σύλλογος μισσιοναρίων Αφρικής»), η καθηγήτρια Τερέσια Χαΐνταλερ (Ανώτατη θεολογική σχολή "Άγιος Γεώργιος" στο Φράνκφουρτ στον Μάιν) και ο μονσενιός Ανδρέα Παλμέρι (Παπικό Συμβούλιο για την προώθηση της ενότητος των χριστιανών). Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου.
Με πληροφορίες από mospat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails