________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/23/2013

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΠΟ 23 - 25 ΜΑΡΤΙΟΥ


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα θα χοροστατήσει στον Μ. Εσπερινό της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. 
Στη συνέχεια, και ώρα 6, θα τιμήσει με την παρουσία Του την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Σχολή Γαλατά, και διοργανώνεται από την Εφορεία της Σχολής, προς τιμήν των Ελλαδιτών που ζουν στην Πόλη. 
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας το πρωί ο Πατριάρχης θα προστή της καθιερωμένης Πατριαρχικής και Συνοδικής Θ. Λειτουργίας στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, κατά την οποία, τη παρακλήσει του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Θεοφίλου Γ', θα χειροτονήσει τον Εψηφισμένο Αρχιεπίσκοπο Ανθηδώνος Νεκτάριο, Επίτροπο του Παναγίου Τάφου στην Πόλη. Μετά την απόλυση, θα τελεσθεί το ειθισμένον Τρισάγιον, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπέρ της Ορθοδόξου ημών πίστεως αγωνισαμένων και τελειωθέντων και θα επακολουθήσει η λιτάνευσις των ιερών εικόνων, από τον Πατριάρχη και τους Αρχιερείς, και εν συνεχεία δεξίωσις στην Αίθουσα του Θρόνου. 
Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 5, ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Ευαγγελισμού στον Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Προπόδων Ταταούλων. Στην ακολουθία του Εσπερινού θα ψάλει η χορωδία του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Λεωνίδα Αστέρη. 
Ανήμερα του Ευαγγελισμού ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Κοινότητος Βαφεοχωρίου, κατά την Θ. Λειτουργία, και θα προστή της τελετής του Αγιασμού των εγκαινίων της Κοινοτικής Αίθουσας, με αφορμή την ολοκλήρωση των ανακαινιστικών έργων που πραγματοποιήθηκαν. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στην Κοινοτική Αίθουσα. 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails