________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/19/2013

ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ


Ιστορικής σημασίας, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η σημερινή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό. 
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο τουρκικός Τύπος στο σύνολο του αναφέρεται στη μετάβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ρώμη για να παραστεί στην ενθρόνιση του νέου Πάπα. Η «Milliyet» αναφέρει ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα είναι ο πρώτος Ορθόδοξος θρησκευτικός ηγέτης ο οποίος θα παραστεί σε ενθρόνιση Πάπα μετά από το  Σχίσμα  του 1054. 
«Ελπίζουμε πως κατά την περίοδο του νέου Πάπα οι σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών, η ενότητα και η ομοψυχία και τα βήματα που θα γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο», είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σύμφωνα με την εφημερίδα. 
"Ακόμη και πριν το Σχίσμα Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως δεν είχε παρευρεθεί σε ενθρόνιση Πάπα. Δεν συνέβη ούτε πριν το 1054, αλλά ούτε και μετά. Με την χειρονομία μου αυτή θέλω να δείξω τη σημασία που δίνω στις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δυο Εκκλησιών" δήλωσε ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV. 
Στο θέμα αναφέρεται και η «Sabah» και η  «Cumhuriyet» που επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά έπειτα από 959 χρόνια». Η «Askam» έχει τίτλο «Μεγάλη συνάντηση μετά από 1000 χρόνια». 
Ο Πατριάρχης έφτασε στη Ρώμη χθες 18 Μαρτίου το απόγευμα και η πρώτη ανεπίσημη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πάπα Φραγκίσκο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ στον Οίκο της Αγίας Μάρθας στο Βατικανό, προσωρινό κατάλυμα του νέου Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρουσίασε τη συνοδεία του στο νέο Πάπα, η οποία αποτελείται από τους Μητροπολίτες Ιταλίας Γεννάδιο, Περγάμου Ιωάννη και Μπουένος Άιρες Ταράσιο καθώς και από τον Άρχοντα Λογοθέτη του Οικουμενικού Θρόνου Θεόδωρο Αγγελόπουλο. 
Στη συνέχεια Πάπας και Οικουμενικός Πατριάρχης παρακάθησαν σε δείπνο, το οποίο διήρκεσε 2,5 ώρες και το κλίμα ήταν εγκάρδιο.
Στην σημερινή τελετή ενθρόνισης και στην πρώτη λειτουργία του Πάπα μετά το «Πάτερ ημών» ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Καθολικός Πατριάρχης των Αρμενίων Καρεκίν Β΄ προσήλθαν στον Ποντίφικα για να δώσουν ασπασμό ειρήνης.
Π.Α.Α.

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΥΤΟ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails