________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/02/2013

Μαθητές και αθλητές από την Ελλάδα στο Φανάρι

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 
Θερμή υποδοχή στην Πόλη του Κωνσταντίνου και στην έδρα της Μαρτυρικής Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας επεφύλαξε πριν λίγες ημέρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε μαθητές Λυκείου αλλά και σε αθλητές του Στίβου από την Ελλάδα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθύνθηκε με πατρικούς λόγους στους μαθητές αλλά και στους αθλητές και κάλεσε όλους τους Έλληνες να δείξουν υπομονή και να έχουν εθνική ενότητα για να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση. 
Στην ομιλία του μετά από την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε στους προσκυνητές από την Ελλάδα για «την ζωή και την πορεία της Μητρός Εκκλησίας εδώ, σε αυτήν την Πόλη διά μέσου των αιώνων» ενώ για άλλη μια φορά ανέφερε ότι η σκέψη όλων στην Πόλη είναι κοντά στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση πολίτες της Ελλάδος. 
«Είμαστε μία οικογένεια αν και ζούμε σε διαφορετικές χώρες αλλά στα προβλήματα σας, η σκέψη μας είναι κοντά σας, η προσευχή μας σας συνοδεύει.  Ευχόμαστε σύντομα η Ελλάδα και οι κάτοικοί της να δουν καλύτερες ημέρες. Να έχετε κουράγιο και υπομονή και εθνική ενότητα και ομοψυχία και όλα θα περάσουν». 
Μιλώντας προς τους περίπου 100 μαθητές του 2ου Λυκείου Κοζάνης, που επισκέφτηκαν την Πόλη στο πλαίσιο του μαθήματος της Θρησκειολογίας,  αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Κοζάνη. «Αγαπούμε όλη την Ελλάδα και πιο πολύ τη Μακεδονία. Είμαστε μια οικογένεια», είπε ο Πατριάρχης. Άμεση ήταν απάντηση της επικεφαλής καθηγήτριας της ομάδας των μαθητών από την Κοζάνη. «Κι εμείς αγαπούμε το Πατριαρχείο και την Πόλη». Ο Πατριάρχης δεν παρέλειψε να επισημάνει την αναγκαιότητα του να μαθαίνουν οι Έλληνες καλύτερα την ελληνική γλώσσα. «Χωλαίνουμε οι νεοέλληνες στα ελληνικά και πρέπει να δώσουμε έμφαση στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας», τόνισε ο Πατριάρχης. 
Στη συνομιλία που είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Στίβου και τον επικεφαλής της αποστολής, αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτη Δημάκο, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την συνάντηση αυτή. «Να έχετε πάντα επιτυχίες, να προσπαθείτε και να έχετε πίστη», είπε προς τις αθλήτριες και τους αθλητές και τους προέτρεψε να συνεχίσουν, «να τιμάτε το Γένος μας».  
Οι αθλητές και οι αθλήτριες πριν επιστρέψουν στην Ελλάδα το πρωί της Κυριακής, προσκύνησαν στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Η εθνική ομάδα στίβου μετέβη στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των Βαλκανικών Αγώνων που διεξήχθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails