________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/07/2013

Θεολογικό σεμινάριο για κληρικούς στη Σιωπηλή Σχολή

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 
Την έναρξη του ταχύρρυθμου επιμορφωτικού θεολογικού σεμιναρίου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κήρυξε την Δευτέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Το θεολογικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης και στους χώρους της σιωπηλής Θεολογικής Σχολής. Το γενικό θέμα του σεμιναρίου ήταν "Η περίοδος της Β΄Οικουμενικής Συνόδου". Οι εργασίες του σεμιναρίου, στις οποίες συμμετείχαν περί τους 60 κληρικούς από την Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα τελετών της ιστορικής Σχολής, την κοσμημένη με τα πορτραίτα κληρικών και λαϊκών που διετέλεσαν καθηγητές σε αυτήν. 
Ο Ηγούμενος της Μονής, Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, υποδέχθηκε με θέρμη και εγκαρδιότητα τους συμμετέχοντες και τους εισηγητές στο σεμινάριο, ανάμεσα στους οποίους ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης, Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
Αμέσως μετά μίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης. 
Χαιρετισμό απηύθυνε, κατά την έναρξη του επιμορφωτικού θεολογικού σεμιναρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.


1 σχόλιο:

  1. Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης άνοιξε και πάλι τιε πύλες της για να δεχτεί έστω και με την μορφήν του Σεμιναρίου πού οργανώθηκε εκεί φοιτητές και καθηγητές. Το Σεμινάριο αυτό, μακάρι να γίνει ο προπομπός για τον πολιτισμένο κόσμο, ώστε αυτό το φυτώριο του Σεπτού Κέντρου, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου να ανοίξει και πάλι. Τα δάκρυα του Πατριάρχου μας κυρίου Βαρθολομαίου, ας είναι τα τελευταία δάκρυα λύπης. Τα επόμενα να είναι δάκρυα χαράς για την επαναλειτουργία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails