________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/15/2014

Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΛΕΟΠΑ (ΦΩΤΟ) - Την Κυριακή 22 Ιουνίου στο Όσλο ο νέος Μητροπολίτης


Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, 14 Ιουνίου, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σουηδίας Κλεόπα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Στοκχόλμης. 
Στην ενθρόνιση τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας. Τον νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκε ο Πατριαρχικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Σουηδίας, Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας. 
Ο Μητροπολίτης Σουηδίας ανέγνωσε, κατά την τάξιν, τον ενθρονιστήριο λόγο του. 
Παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Φινλανδίας Λέων, ο Μητροπολίτης Ταλίνης και πάσης Εσθονίας Στέφανος, ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο Λεύκης Ευμένιος (βοηθός του Μητροπολίτου Γερμανίας) και επίσκοποι άλλων Ορθοδόξων δικαιοδοσιών. 
Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι των Χριστιανιακών Εκκλησιών στην Σουηδία, ο Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και πλήθος πιστών. 
Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν του νέου Μητροπολίτη. 
Οι φωτογραφίες είναι από την χθεσινή ενθρόνιση. 


ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ 
Ο νέος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυϊας Κλεόπας, θα επισκεφθεί από 20-22 Ιουνίου την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νορβηγίας, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Κυδωνιών Αθηναγόρα και τον Αρχιμανδρίτη Σωσίπατρο Στεφανούδη από την Μητρόπολη Σουηδίας. 
Την Κυριακή 22 Ιουνίου ο νέος Μητροπολίτης θα λειτουργήσει στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Όσλο και θα ακολουθήσει η πρώτη συνάντησή του με τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας στην αίθουσα της Κοινότητας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails