________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/08/2014

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


«Ο σκοπός της σημερινής μας συνάντησης στην Ρώμη είναι η επίτευξη της πολυπόθητης ειρήνης στην Μέση Ανατολή» επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την λήξη της Θείας Λειτουργίας της Πεντηκοστής, κατά την οποία χοροστάτησε, στον Ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Ρώμη. 
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θέλησε να αναφερθεί, με τον τρόπο αυτό, στην συνάντηση προσευχής και επίκλησης της ειρήνης, το απόγευμα στο Βατικανό, την οποία προκάλεσε ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος και ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. «Η ειρήνη δοκιμάζεται ιδιαίτερα στην Μέση Ανατολή, οι χριστιανοί διαρκώς λιγοστεύουν. Υπάρχει ο κίνδυνος, η θρυαλλίδα αυτή να μετατραπεί σε κάτι το πιο επικίνδυνο και να καεί ολόκληρος ο κόσμος», πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. 
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας υπογράμμισε ότι «η σημερινή πρωτοβουλία είναι μια γέφυρα για την άρση των εμποδίων, διότι η ελπίδα δεν σβήνει και οι χριστιανοί, με προτροπή του Αποστόλου Παύλου, συνεχίζουν πάντα να προσεύχονται και να ελπίζουν». 
«Ελπίζουμε, με την ευλογία του Θεού και με την φώτιση του Αγίου Πνεύματος, να σημειωθεί σημαντική πρόοδος προς την ειρήνη» τόνισε ο κύριος Βαρθολομαίος. 
Στην συνέχεια θέλησε να αναφερθεί στους δυο κύριους λόγους στους οποίους οφείλεται η σημερινή πρόσκληση προς το πρόσωπό του: «από την μία οφείλεται στην αδελφική του αγάπη, προς τον αδελφό του Ανδρέα, όπως λέει ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος. Υπάρχει, από πέρυσι, από την εκλογή του, μια σχέση ειλικρινούς αγάπης και φιλίας. Από την άλλη, επιτρέψτε μου να το πω, οφείλεται στο κύρος και στην ακτινοβολία της πρωτόθρονου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως σε όλο τον κόσμο και στην αναγνώριση των πρωτοβουλιών της, όλα αυτά τα χρόνια, υπέρ της οικουμενικής κίνησης για την δημιουργία γεφυρών, μέσω των οποίων θα επικοινωνούν οι εκκλησίες, με απώτερο και κοινό στόχο την συνάντησή μας στο κοινό ποτήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails