________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/16/2014

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ


Με απλότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα ονομαστήρια του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Γερμανίας και Εξάρχου Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνου. 
Το πρωί της Κυριακής 15 Ιουνίου, τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον εορτάζοντα Μητροπολίτη, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος στη Βόννη. Τον Σεβασμιότατο προσφώνησε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Αμβρόσιος Κουτσουρίδης, ενώ μεταξύ των λειτουργών ιερέων ήταν και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος. 


Ο Σεβασμιότατος στην αντιφώνησή του μίλησε για τον εορταζόμενο Ιερό Αυγουστίνο, ενώ με φανερή συγκίνηση αναφέρθηκε στην προ μηνός επίσκεψη στη Γερμανία, του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου. 
Επικεφαλής του πυκνού εκκλησιάσματος ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, με παρόντες επίσης εκπροσώπους από τον πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο. Μετά την Θεία Λειτουργία προσφέρθηκαν καφές και γλυκά σε όλο το εκκλησίασμα και το μεσημέρι παρατέθηκε τράπεζα σε όλους τους παρευρισκομένους. Κατά τα ειωθότα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και έως αργά το βράδυ προσέρχονται στο Μητροπολιτικό Κέντρο κληρικοί και λαϊκοί απ’ όλη τη Γερμανία, για να ευχηθούν στον εορτάζοντα καθώς και γερμανοί αξιωματούχοι και φίλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails