________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/30/2014

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Φως Φαναρίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Φανάρι, στην Αίθουσα του Θρόνου, τα μέλη της Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων, η οποία την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει συναυλία στο Zorlu Center της Κωνσταντινούπολης και στις 5 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. 
Ο Πατριάρχης δέχθηκε με εγκαρδιότητα τους νέους έλληνες και τούρκους μουσικούς, οι οποίοι προωθούν την ελληνοτουρκική φιλία μέσω της μουσικής συνύπαρξης, δηλ. μέσω του πολιτισμού που ενώνει τους λαούς.
Ο Πατριάρχης περιστοιχιζόταν από ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου - μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, η οποία μόλις είχε ολοκληρώσει τις εργασίες της. Μάλιστα, ο Πατριάρχης ζήτησε από τους μουσικούς ένα τραγούδι και το μέλος της ορχήστρας Ειρήνη Μπιλίνη - Μωραϊτη (βιολί) τραγούδησε ένα σμυρνέϊκο παραδοσιακό. 
Τα μέλη της Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων προσκύνησαν στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Σημαντική ήταν και η παρουσία όλων των τούρκων μουσικών της ορχήστρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails