________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/30/2015

ΣΤΗ ΡΟΔΟ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΘΗΡΑΝΩΝ (ΦΩΤΟ)


Στην Ρόδο ξεκίνησαν οι εργασίες της 16ης Ολομέλειας του επίσημου θεολογικού διαλόγου μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Παγκόσμιας Λουθηρανικής Ομοσπονδίας.
Στην Ολομέλεια  προεδρεύουν ο Μητροπολίτης Σασίμων Δρ. Γεννάδιος, Ορθόδοξος Συμπρόεδρος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), και ο Επίσκοπος Δρ. Christoph Klein, Λουθηρανός Συμπρόεδρος.
Στην αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου συμμετέχει και ο Πανοσιολ. Δευτερεύων Δρ. Θεόδωρος Μεϊμάρης, ο οποίος είναι ο Ορθόδοξος Γραμματεύς της Διεθνούς Επιτροπής στον Διάλογο,  ενώ συμμετέχουν, επίσης, εκπρόσωποι Ορθοδόξων Εκκλησιών και καθηγητές θεολογίας.
Στην εναρκτήρια συνεδρία της Ολομέλειας απηύθυνε χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος.
Η Ολομέλεια του 2015, που φιλοξενείται από την ορθόδοξη πλευρά στη Ρόδο, θα ασχοληθεί με τα κείμενα που παρήχθησαν κατά τις συναντήσεις της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής του Λονδίνου (2012), του Σιμπίου Ρουμανίας (2013) και του Ταλλίν (2014) σχετικά με το θέμα του Μυστηρίου της Ιεροσύνης.
Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 5 Μαϊου.

φωτογραφίες: KOUFOSIMAGES.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails