________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/15/2016

Η ΠΟΛΩΝΟΦΩΝΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΟ (ΦΩΤΟ)


Την πρώτη Θεία Λειτουργία στο νέο Ιερό Ναό που απέκτησε η πολωνόφωνη Ενορία των Γενεθλίων της Θεοτόκου τέλεσε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας. 
Λίγο πριν ξεκινήσει η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού για το ξεκίνημα στο νέο Ιερό Ναό και ακολούθησε η πρώτη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρα, συμπαραστατουμένου από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Heikki Huttunen, τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο κ. PawelCecha, τον Αρχιδιάκονο κ. Αθανάσιο Τοπαρλάκη και τον Διάκονο κ. Φιλάδελφο Καφαλή. 
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εξέφρασε την χαρά του για την απόκτηση του Ιερού Ναού για την Ενορία των Πολωνών, η οποία εδώ και ένα χρόνο δημιουργήθηκε και υπάγεται κανονικώς στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου. Ύστερα από πολλές διαπραγματεύσεις που είχε ο Μητροπολίτης Βελγίου με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, παραχωρήθηκε ο Ιερός Ναός στην Ενορία των Πολωνών, οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο λειτουργούσαν περιστασιακά στο Ναΐδριο «Chapelle de la Resurrection».
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Βελγίου ευχαρίστησε θερμά τον π. Pawel, ο οποίος έχει αποσταλεί από την Αγιωτάτην Εκκλησίαν της Πολωνίας, για την καλή συνεργασία και την άριστη οργάνωση της Ενορίας του. Δεν παρέλειψε να συγχαρεί τη χορωδία για την όμορφη απόδοση των ύμνων και να ευχαριστήσει όλα τα μέλη της Ενορίας, τα οποία κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, για τη προσέλευση τους.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης δέχτηκε ευχαριστίες από πολλούς ενορίτες, οι οποίοι ήταν βαθύτατα συγκινημένοι για τον νέο Τόπο Λατρείας που απέκτησαν.
Εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails