________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/20/2016

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΑΡΧΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Εκοιμήθη ο καθηγητής του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, Άρχων Διδάσκαλος του Ευαγγελίου της Μ.τ.Χ.Ε. Βασίλειος Σταυρίδης. 
Ο Ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ανέγνωσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του στο Παρεκκλήσιο της Μονής, ενώ ήχησαν πένθιμα οι καμπάνες της Θεολογικής Σχολής. 
Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεσθεί υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, και ώρα 12:00.


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κίτρους21 Φεβρουαρίου 2016 - 5:59 μ.μ.

    Η Θεολογική σκέψη και επιστήμη, η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αλλά και η Πολίτικη Ρωμηοσύνη, γίνονται φτωχότερες, με την εκδημία του Άρχοντος Διδασκάλου του Ευαγγελίου Βασιλείου Σταυρίδου. Έφυγε ένας μεγάλος. Έφυγε ένας εκ των τελευταίων της Χάλκης. Έφυγε ο καθηγητής και δάσκαλος δεκάδων μαθητών και σπουδαστών πού είχαν την χαρά να τον έχουν στην Χάλκη, εν οίς και ο Πατριάρχης μας κύριος Βαρθολομαίος. Έφυγε ένας Ρωμηός πού ενσάρκωνε την παλιά Πολίτικη στόφα. Ο Βασίλειος Σταυρίδης όμως, μπορεί σωματικά να έφυγε από αυτόν τον κόσμο και το σαρκίον του να αναπαύεται στα αγιασμένα και ευλογημένα χώματα της Βασιλίδος των Πόλεων, στην οποία γεννήθηκε και έζησε και την οποία δεν εγκατέλειψε ποτέ, αλλά το έργο του θα παραμείνει για τις μετέπειτα γενιές. Ένα έργο μεγάλο και σπουδαίο, αφού μέσα από αυτό παρουσιάζεται η ιστορία της Ρωμηοσύνης, της Μεγάλης Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου γενικότερα. Η ευχή και η προσευχή μας, πρός τον Αρχηγό της Ζωής και του θανάτου είναι, να αναπαύει την ψυχή του Διδασκάλου και Καθηγητού Βασιλείου Σταυρίδου εν χώρα ζώντων, να δίδει την παρηγορία στους οικείους του και σε όλους όσοι είχαν την χαρά να συναναστραφούν μαζί του. Αιωνία σου η μνήμη μεγάλε δάσκαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails