________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/29/2017

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Μεγάλη διάκριση για την Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης 
 (Εκκλησιαστικό Λύκειο και Γυμνάσιο Χανίων) 
Ζωγραφίζοντας με απλό μολύβι ιστορία και πολιτισμό, μητέρες και πατέρες αγωνιστές της ειρήνης, ο Ειρηναίος Μουτιάμπα τιμάται με το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία Ζωγραφική του 1ου Πανελλήνιου και Παγκύπριου Μαθητικού Λογοτεχνικού και Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού που προκήρυξε ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος. 
Υπέβαλε τη συμμετοχή του ως «Οικουμένιος» κατόπιν «ονοματοδοσίας» με ιδιαίτερη συγκίνηση από τον θεολόγο καθηγητή στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Χανίων, Μιχάλη Γαλανάκη, όχι τυχαία. Πέρα από τη συμβολική αναλογία του «μαργαριταριού της Αφρικής» (της Ουγκάντα, ιδιαίτερής του πατρίδας) και του «χρυσοπράσινου φύλλου... στο πέλαγο» (της διχοτομημένης Κύπρου), ο άγιος Οικουμένιος τιμάται στο ομώνυμο παρεκκλήσιο στο Καστέλι Κισάμου, όπου στεφανώθηκαν οι γονείς του, π. Αντώνιος και Χαριτίνη Μουτιάμπα, και αργότερα βαπτίσθηκε ο ίδιος. 
Με τις θερμές ευχές του πατέρα του από το μακρινό Μόντε, το κέντρο της ιεραποστολικής του δραστηριότητας, με τη συνοδεία της μητέρας του, του διευθυντού της Σχολής, Θωμά Παναγιώτου, και της υπεύθυνης εκπαιδευτικού, Μαρίνας Χαλιβελάκη, θα παραστή στην απονομή των βραβείων από το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου και το Σπίτι της Κύπρου την Παρασκευή 9 Ιουνίου στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιερέας πατέρας του βραβευόμενου Ειρηναίου είχε και εκείνος φοιτήσει στην Εκκλησιαστική Σχολή Χανίων! Μία ακόμη όμορφη πτυχή της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και των προς δόξαν Θεού καλλιεργουμένων ταλάντων! Τους συγχαίρουμε θερμά! 
Από το Γραφείο της Σχολής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails