________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/08/2017

Η ΕΙΣ ΔΙΑΚΟΝΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΟ (ΦΩΤΟ)


Σήμερα, Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη της Θείας Λειτουργίας στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού, στην Ακρόπολη της Αρχαίας Εφέσου και τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του  θεολόγου Ελευθερίου Χρυσοχόου, γραμματέα του Πατριαρχικού Γραφείου στην Αθήνα. 
Με τον Πατριάρχη συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ρόδου κ. Κύριλλος και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Διευθυντής του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και ο Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος. 
Το Σάββατο 13 Μαΐου, στον Ι. Ναό Φανερωμένης Βουλιαγμένης Αττικής, θα τελεσθεί η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Ελευθερίου Χρυσοχόου, ο οποίος θα είναι κληρικός του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου. Παραμένει ως γραμματεύς στο Γραφείο του Πατριαρχείου στην Αθήνα και ως ιερεύς θα διακονεί το εν Αθήναις Μετόχιο της Ι. Μονής Πάτμου, στην Πεντέλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails