________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/05/2017

Ιερατική Σύναξη της Εκκλησίας της Εσθονίας


Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε από 1ης έως και 3ης Μαΐου στο Ελσίγκι της Φιλλανδίας με τους ιερείς και διακόνουςτης Εκκλησίας της Εσθονίας με κεντρικό θέμα μελέτης το «Ιερατικό Ήθος». 
Την Ιερατική Σύναξη συντόνιζε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, ενώ παρόντες ήταν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ελσιγκίου κ. Αμβρόσιος, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Τάρτου κ. Ηλίας, Πάρνου και Σάαρε κ. Αλέξανδρος και Χριστουπόλεως κ. Μακάριος. Κατά τη διάρκεια της Συνάξεως αναπτύχθηκαν σχετικά θέματα και έγιναν πολλές παρεμβάσεις από τους Επισκόπους και τους Ιερείς. 
Ο κεντρικός ομιλητής Σεβ. Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης ανέπτυξε το θέμα: «Ο κόσμος και εμείς» αναφερόμενος με εμπεριστατωμένο τρόπο στο φαινόμενο της εκκοσμίκευσης και στις σύγχρονες προκλήσεις του σημερινού ανθρώπου και κυρίως του κληρικού. 
Ο π. Ματθίας Πάλλη ανέπτυξε το θέμα «Το Ιερατικό Ήθος» και αναφέρθηκε στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και κυρίως στην νέα τάση που έχει αναπτυχθεί στην Εσθονία γνωστή ως «νέα εποχή – new age», ενώ ο π. Μιχαήλ Σούντβικστ ομίλησε σχετικά με το Ιερατικό Ήθος και προσεγγίζοντας τις ποιμαντικές ανάγκες και τα προβλήματα του κληρικού ως ποιμένος και οικογενειάρχου. Σχετικές εισηγήσεις παρουσίασαν και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τάρτου κ. Ηλίας ο οποίος επικέντρωσε την προσοχή του στις αναζητήσεις και τους σκοπούς της ιερατικής ζωής καθώς και ο π. Τύχων Τυνκυνέν ο οποίος αναφέρθηκε στην ιερωσύνη από την πλευρά των Πατέρων της Εκκλησίας. 


Αξιοσημείωτο ήταν ότι σε μία από τις Συνεδρίες της Συνάξεως μετείχαν και οι κληρικοί της Μητροπόλεως Ελσιγκίου με την παρουσία φυσικά του οικείου ποιμενάρχου κ. Αμβροσίου, ο οποίος φιλοξενούσε όλη την Ιερατική Σύναξη. 
Να σημειωθεί ότι κατά το απόγευμα της πρωτης συνεδρίας οι ιερείς της Μητροπόλεως Ελσιγκίου συμμετείχαν στην Ιερατική Σύναξη με κοινές εισηγήσεις και συμπροβληματισμό για το ζήτημα του Ιερατικού Ήθους. Μετά τις εισηγήσεις των δύο ομιλητών οι ιερείς και οι επίσημοι προσκεκλημένοι είχαν την δυνατότητα ερωτήσεων και τοποθετήσεων για τις ήδη ληφθείσες αποφάσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 
Στο τελευταίο μέρος της Συνάξεως συζητήθηκαν πρακτικά, διοικητικά και ποιμαντικά θέματα με κυρίαρχο αυτό της δημιουργίας Εσωτερικού Κανονισμού της Εκκλησίας της Εσθονίας.
Εκ της Εκκλησίας της Εσθονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails