________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/07/2017

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟ ΧΑΣΚΙΟΪ (ΦΩΤΟ)


Σήμερα, Κυριακή 7 Μαΐου 2017, του Παραλύτου, εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Αργυρής της εν Πικριδίω (η μνήμη της 30 Απριλίου), στον Ιερό Ναό της Αγίας Οσιοπαρθενοµάρτυρος Παρασκευής της Κοινότητος Πικριδίου (Χάσκιοϊ). 
Της Θείας Λειτουργίας, μετ' αρτοκλασίας, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σασίµων κ. Γεννάδιος, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Περιφερείας Ταταούλων. 
Μετά την Θ. Λειτουργία έγινε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου της Αγίας "μέχρι του παρακειμένου τάφου Αυτής". 
Ακολούθησε δεξίωσις στην Κοινοτική Αίθουσα. 


Η Αγία Νεομάρτυς Αργυρή γεννήθηκε στην Προύσα το έτος 1688 μ.Χ. Αρνήθηκε την αγάπη ενός Τούρκου, ο οποίος την έσυρε σε δίκη στην Κωνσταντινούπολη, με διάφορες ψευδομαρτυρίες. Η Αγία στην απολογία της ομολόγησε την πίστη της στον Χριστό. Έτσι κατά διαταγή του κριτού ρίχτηκε στην φυλακή του Χάσκιοϊ, όπου μετά από πολυχρόνια δεινά και βασανιστήρια, παρέδωκε το πνεύμα της στον Κύριο το έτος 1721 μ.Χ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails