________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/25/2017

Η Πανήγυρις του Αγίου Γερασίμου στη Λωζάννη (φωτό)


Η Ιερά Μητρόπολις Ελβετίας ετίμησεν με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπειαν την μνήμην του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, εις τον ομώνυμον πανηγυρίζοντα Ιερόν Ναόν της Λωζάννης την Κυριακήν 22 Οκτωβρίου 2017. 
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχεν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος συμπαραστατούμενος υπό του Ιερατικώς Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιωτάτου Οικονόμου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλεξάνδρου Ιωσηφίδου, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Φωτίου Τσάμη και διακονούντος του Ιερολογιωτάτου Αρχιδιακόνου κ. Ευγενίου Καρακωσταντάκη, φοιτητού του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου εις Σαμπεζύ Γενεύης. 
Την εορτήν ελάμπρυνεν η πολυμελής χορωδία του Ιερού Ναού αποτελουμένη από ευσεβείς νεαρούς επιστήμονας του ακαδημαϊκού χώρου της Λωζάννης και του CERN Γενεύης, οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς την διακονίαν τους εις το ιερόν Αναλόγιον. 


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου αναφέρθηκε εις την ευαγγελικήν περικοπήν και εις τον βίον του Αγίου Γερασίμου. Ωσαύτως ανέφερε ότι μετά την Μικρασιατικήν Καταστροφήν, εις μίαν δύσκολον εποχήν διά το γένος μας, οι ολίγοι ευσεβείς έλληνες ορθόδοξοι πιστοί, υπό την καθοδήγησιν του αειμνήστου Μητροπολίτου Θυατείρων κυρού Γερμανού Στρηνοπούλου, έκτισαν προ ενενήκοντα τριών ετών (1924-2017), με προσωπικάς θυσίας, τον Ιερόν αυτόν Ναόν εις την μνήμην του αγίου Γερασίμου. Ο Ναός αυτός ωκοδομήθη δια τας λατρευτικάς ανάγκας όχι μόνον των ορθοδόξων ελλήνων, αλλά όλων των ορθοδόξων, οι οποίοι διαβιούσαν εις την Ελβετίαν. 
Εν κατακλείδι, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τας ευχάς του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας κ. Ιερεμίου, συνεχάρη το πολυπληθές εκκλησίασμα και το Διοικητικόν Συμβούλιον της Ενορίας δια την μέχρι σήμερον προσφοράν των και συντήρησιν του Ναού και επήνεσε το πολυσχιδές ποιμαντικόν έργον του Ιερατικώς Προϊσταμένου π. Αλεξάνδρου Ιωσηφίδου.
Κατόπιν, προσεφέρθη δεξίωσις εις όλους τους παρευρισκομένους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails