________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/23/2017

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ (ΦΩΤΟ)


Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου στο Νιχώρι του Βοσπόρου, τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων. 
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, συμπροσευχομένου του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Επίτροπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κωνσταντινούπολη, Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Δράμας και του δώρισε μία πατερίτσα. 
Ο πρόεδρος της Κοινότητος Νεοχωρίου Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε., προσέφερε στον Μητροπολίτη Δράμας τον ασημένιο δίσκο για την επέτειο των 180 χρόνων από την ανέγερση του Ι. Ναού Παναγίας Κουμαριωτίσσης Νεοχωρίου. 
Ο Πατριάρχης ευλόγησε τους προσκυνητές που είχαν έρθει από τη Δράμα, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο Νιχώρι από τον κ. Νίκο Παπαϊωάννου. 
Το μεσημέρι η Κοινότητα Νεοχωρίου παρέθεσε γεύμα σε παραθαλάσσιο εστιατόριο, επί τη 26η επετείω από την εκλογή του Πατριάρχου στον Οικουμενικό Θρόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails