________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/28/2020

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ στο Κίεβο για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)


Στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο) στο Κίεβο προσεκλήθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. 
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που ετελέσθη σήμερα το πρωί στον ιστορικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιέβου στην περιοχή Πόντιλ, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Γαλλίας και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του. 
Ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ με τη σειρά του μετέφερε τις ευχές της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και υπογράμμισε την αδιάκοπη στήριξη της Μητέρας Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως προς την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας και προς τον Προκαθήμενό της κ.κ. Επιφάνιο, ο οποίος επιδεικνύει λαμπρό και καρποφόρο έργο στην Ουκρανία. Εξέφρασε τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τους πληγέντες από τον κορονοϊό αδελφούς της Ουκρανίας και στη συνέχεια ανέπτυξε λόγο σχετικά με την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως και της εις ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και της αδιάκοπης μεσιτείας της προς τον Κύριο για τους πάσχοντες Χριστιανούς που με πίστη εκζητούν την βοήθειά Της. 
Ο ιστορικός Ιερός Ναός όπου ετελέσθη η Θεία Λειτουργία αρχικά χτίστηκε το 1130 μ.Χ. από τον Μυστισλάβο Α’ τον Μέγα και υπήρξε Μητροπολιτικός Ναός της Μητροπόλεως Κιέβου στις αρχές του 17ου αιώνος. Το 1613 η εκκλησία υπέστη αλλαγές αναγεννησιακού ρυθμού και αργότερα τον 18ο και 19ο αι. ανακαινίσθηκε σε ύφος Νεοκλασικού Μπαρόκ. Το 1935 η Σοβιετική Ένωση κατέστρεψε ολοσχερώς τον Ι. Ναό. Το 1998 ξαναχτίστηκε σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια του πρώτου Ναού του 1130 μ.Χ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails