________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/06/2020

ΤΟ "ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ" ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DIE PRESSE

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ρεπορτάζ της αυστριακής Die Presse αναφέρεται σε βανδαλισμούς σε παλιά τζαμιά της Ελλάδας ως αντίποινα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. 
Die dem Ökumenischen Patriarchat nahestehende Blogsite "Phos Phanariou" warnte indes vor solchen und weiteren Gegenmaßnahmen zur Hagia Sophia in Griechenland. Bezeichnend sei auch, dass die "Vergeltung" von genau denselben extrem griechisch-nationalistischen und ultraorthodoxen Kreisen ausgingen, die auch den Ökumenismus von Patriarch Bartholomaios I. bekämpften. 
Το δημοσίευμα, δηλαδή, αναφέρεται και στην ιστοσελίδα μας στο «Φως Φαναρίου», "που πρόσκειται στο Πατριαρχείο", και η οποία είχε προειδοποιήσει για τέτοιου είδους «αντίποινα» στην Ελλάδα εξαιτίας της απόφασης για την Αγία Σοφία. 
Όπως σημειώνει η Die Presse κλείνοντας: «Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι αυτά τα αντίποινα ξεκίνησαν από τους ίδιους ελληνικούς, εθνικιστικούς και ακραία oρθόδοξους κύκλους που πολεμούν τον Οικουμενισμό του Πατριάρχη Βαρθολομαίου». 
Δυστυχώς, τα πράγματα είναι έτσι και χειρότερα, ίσως. Οι «υπέρμαχοι» της Αγίας Σοφίας στην Ελλάδα, είναι δυστυχώς – στην πλειοψηφία τους – αυτοί που πολεμούν συστηματικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως «οικουμενιστικό» και «αιρετικό». Αυτοί που, εκ του ασφαλούς, μέμφονται τον Πατριάρχη γιατί τάχα δεν αντέδρασε όπως έπρεπε στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και του χρεώνουν το γεγονός.
Αλήθεια, όλοι αυτοί ξέρουν επί ποίου Πατριάρχου έγινε, με την απόφαση του Κεμάλ, η Αγία Σοφία από τέμενος μουσείο; 
Δεν έχουν καμία επίγνωση του καθημερινού αγώνα που δίνει το Φανάρι για να λειτουργούνται δεκάδες Εκκλησίες και Αγιάσματα στην Πόλη και στις Μητροπόλεις του Θρόνου στην Τουρκία. 
Αυτός ο καθημερινός – και άγνωστος στους πολλούς αγώνας – είναι που κάνει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να λέει: «Κάθε Ορθόδοξος ναός είναι τόσο μεγάλος όσο και η Αγιά Σοφιά».
Να σημειώσουμε ότι το δημοσίευμα της Die Presse με την αναφορά στο "Φως Φαναρίου" αναπαρήγαγαν πολλά ελληνικά sites, όπως εδώ
Σχετική αναφορά υπάρχει και στην δίγλωσση ομογενειακή ιστοσελίδα Hephaestus Wien της Αυστρίας, την οποία και παραθέτουμε στη συνέχεια.
Inzwischen warnt aus Istanbul die dem Ökumenischen Patriarchat nahestehende Blogsite „Phos Phanariou“ (Licht des Phanars) vor solchen und weiteren Gegenmaßnahmen zur Hagia Sophia in Griechenland. Bezeichnend sei auch, dass die „Vergeltung“ von genau denselben extrem griechisch-nationalistischen und ultra-orthodoxen Kreisen ausgingen, die auch den Ökumenismus von Patriarch Bartholomaios I. bekämpften!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails