________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/25/2016

Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ))


φωτογραφίες: Sean Hawkey
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο έκανε λόγο, στο μήνυμά του κατά την καταληκτήρια Συνεδρία, για «κεφαλαιώδους σημασίας γεγονός που θα λάβει τη θέση του στην ιστορική διαδρομή τα επόμενα χρόνια, τους επόμενους αιώνες». 
Όπως είπε ο κ. Βαρθολομαίος: «Υπήρξαν πράγματι αδικαιολόγητες, για μας, απουσίες, υπήρξαν δυσκολίες, δεν ήταν όλα εύκολα και ρόδινα. Υπήρξαν οξύτητες, εντάσεις, δυσφορία και απαισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Όμως, τελικά υπήρξε συμφωνία, ομοψυχία, ομόνοια και ομοφωνία. Όλοι μαζί, γράψαμε ιστορία»! 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τους πάντες (τους δημοσιογράφους, το προσωπικό των ξενοδοχείων, τους εθελοντές, τους μαγείρους κ.α.) για τις υπηρεσίες τους. 
Ευχαρίστησε, επίσης, για την παρουσία τους, τους Παρατηρητές των άλλων Χριστιανικών Εκκλησιών και τόνισε ότι «θα τονωθεί ο διάλογος που υπάρχει με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες εδώ και δεκαετίες». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails