________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/11/2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ


Του Αριστείδη Βικέτου
Τις θερμές ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς την Εκκλησία Κύπρου, η οποία σήμερα εορτάζει την μνήμη του ιδρυτή και προστάτη της, Αποστόλου Βαρνάβα, μετέφερε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως, Αμφιλόχιος. 
Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη μετείχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, το οποίο τελέστηκε στον ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, στην Λευκωσία. 
Σε ομιλία του ο κ. Αμφιλόχιος χαρακτήρισε μαρτυρική και αγιοστήρικτο την Εκκλησία Κύπρου και τόνισε ότι «το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο αποτελεί το Θυσιαστήριο της Καθολικής αναφοράς των Ορθοδόξων, με αγαλλίαση πολύ στρέφει το μητρικό του βλέμμα στην αδελφή Αγιωτάτη Τοπική Εκκλησία Κύπρου και πολλά υπερηφανεύεται και εγκαυχάται ότι το πολύπαθος γένος μας ήταν και είναι και θα είναι στιγμή δόξας για τον Υιό του Ανθρώπου». Επίσης, επεσήμανε ότι «πίσω από την καθάρια Ρωμηοσύνη της Κύπρου κρύβεται και ταυτόχρονα αποκαλύπτεται το θαύμα της Εκκλησίας, η οποία μοιραία μεταμορφώνει και αθανατίζει ό,τι νεκρώθηκε, αφθαρτοποιεί αυτό που μέλλει να χαθεί». 


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ευχήθηκε έτη πολλά στον Οικουμενικό Πατριάρχη για την ονομαστική του εορτή, καθώς σήμερα, είπε, η Εκκλησία τιμά και την μνήμη του Αποστόλου Βαρθολομαίου. Ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης «είναι πνευματικά πάντα μαζί μας και προσεύχεται για λύση του Κυπριακού προβλήματος, ώστε Έλληνες και Τούρκοι να ζήσουν ευτυχισμένοι». Ο κ. Χρυσόστομος έκανε αναφορά και στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία πρόκειται να συνέλθει στην Κρήτη, και τόνισε ότι η σύγκληση της οφείλεται «στην ακούραστη εργασία και προσευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails