________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/27/2016

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ


Ι. Μητρόπολις Βεροίας
Το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Ιουνίου αφίχθη στον διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετά της συνοδείας αυτού. Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, καθώς επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, Κίτρους κ. Γεώργιος οι Θεοφιλέστατοι επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος. 
Από την πολιτική ηγεσία τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν ο Υπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι επίσημοι. 
Ο Παναγιώτατος θα παραμείνει στη Βέροια μέχρι το πρωί της Πέμπτης 30ης Ιουνίου και θα προστεί των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας της Βέροιας και θα λειτουργήσει στον προσφάτων ανακαινισθέντα και εγκαινιασθέντα παλαιό μητροπολιτικό ιερό Ναό Βεροίας. 
Την Πατριαρχική συνοδεία αποτελούν οι Σεβ. Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. κ. Βαρθολομαίος, ο Μέγας Αρχιδιάκονος κ. Ανδρέας, ο Μέγας Εκκλησιάρχης κ. Βενιαμίν και ο κ. Γραφιαδέλλης Παντελεήμων, Γραμματεύς του Πατριαρχείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails