________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/20/2016

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ


Σύμφωνα με όσα είπε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, αλλά και η δημοσιογράφος Μάχη Νικολάρα σε σχετική ανταπόκριση, εγκρίθηκε στην σημερινή απογευματινή συνεδρία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου το πρώτο κείμενο που ήλθε προς συζήτησιν, με θέμα: Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΝ ΤΩ ΣΥΓΧΡΟΝΩ ΚΟΣΜΩ. 
Το κείμενο αυτό αποτελεί καρπό της Ε’ Προσυνοδικής Πανορθοδόξου Διασκέψεως, που συνήλθε στο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Ελβετίας, τον Οκτώβριο του 2015 και υπογράφηκε από τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών στις 26 Ιανουαρίου 2016, επίσης στο Σαμπεζύ. Εγκρίθηκε, μάλιστα και υπογράφηκε και από αυτούς τους Προκαθημένους που απουσιάζουν (Ρωσίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας), πλην του Αντιοχείας. 
Τώρα, το σημαντικό αυτό κείμενο, που εν πολλοίς φέρει την σφραγίδα του μεγάλου θεολόγου Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου Ιωάννη, εγκρίθηκε ομόφωνα από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο με ανεπαίσθητες αλλαγές. 
Κάποιες τροποποιήσεις που πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, απερρίφθησαν. 
Τις σχετικές τροποποιήσεις είχε προτείνει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με σχετική επιστολή του (5 Μαρτίου 2016). 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails