________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/17/2016

ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: "Η Ορθοδοξία δεν είναι μια συνομοσπονδία Εκκλησιών"


Είναι γνωστό ότι ο θεολόγος καθηγητής Αριστείδης Πανώτης, Άρχων Ιερομνήμων της Μ.τ.Χ.Ε. δια χειρών του μακαριστού Πατριάρχου Αθηναγόρου, υπήρξε ο αρχισυντάκτης της μεγαλύτερης ορθόδοξης έκδοσης του 20ού αιώνα, της Θρησκευτικής και Ηθικής Εγκυκλοπαίδειας (1962-1968), με την οποία μορφώνονται ακόμα οι νεώτερες γενεές των κληρικών και των θεολόγων. 
Υπήρξε, όμως, και ο εκδότης του περιοδικού "Ορθόδοξος Παρουσία" (1964-1965), στο οποίο αποτυπώθηκε με ακρίβεια όλη η χριστιανική και διορθόδοξη κίνηση εκείνου του καιρού. 
Στον πρώτο τόμο (τεύχος 1 & 2), όπου περιλαμβάνονται κείμενα για την Πανορθόδοξη Ενότητα, δημοσιεύεται και ένα κείμενο του τότε Αρχιμανδρίτου Αναστασίου Γιαννουλάτου, του σημερινού Προκαθημένου της Εκκλησίας της Αλβανίας. 
Το κείμενο έχει τίτλο: «Η Διορθόδοξος προσέγγισις» και οι παρατηρήσεις του τότε Αρχιμ. Αναστασίου είναι οιονεί προφητικές για την πανορθόδοξη ενότητα. 
Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος αναδεικνύεται προασπιστής της Πανορθόδοξης ενότητας με την συμμετοχή του και την όλη υπεύθυνη στάση του στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, που πραγματοποιείται στην Κρήτη. 
Αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια αυτούσιο το εν λόγω κείμενο, ευχαριστούντες τον ακατάβλητο Άρχοντα Αριστείδη Πανώτη, ο οποίος μας χάρισε το συγκεκριμένο συλλεκτικό, πλέον, τεύχος. 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails