________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/18/2016

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ))


Σήμερα 18 Ιουνίου, Σάββατο των ψυχών, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου Χανίων, υπό του Μακαριωτάτου  Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, επί τη Αγία και Μεγάλη Συνόδω της Ορθοδοξίας. 



Συμπροσευχήθηκαν οι Προκαθήμενοι και τα μέλη των Αντιπροσωπειών των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συμμετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. 
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τέλεσε Τρισάγιο μνημονεύοντας όλους όσοι εργάστηκαν για την προετοιμασία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου τις προηγούμενες δεκαετίες. Αρχιερείς, κληρικούς και λαϊκούς θεολόγους, μνημονεύοντας ιδιαίτερα τους μακαριστούς: Χαλκηδόνος Μελίτωνα, Ελβετίας Δαμασκηνό, Αλεξανδρείας Παρθένιο, Λένινγκραντ Νικόδημο, Ρουμανίας Ιουστίνο. 
Ειδική αναφορά έκανε και στον μακαριστό Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίο Γαλανάκη, στον τάφο του οποίου τέλεσε Τρισάγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails