________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/18/2016

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΙ


Στο Ηράκλειο μεταβαίνουν σήμερα, Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι Προκαθήμενοι των Ορθόδοξων Εκκλησιών, με ιδιωτική πτήση από το αεροδρόμιο Χανίων. Ο κάθε Προκαθήμενος θα συνοδεύεται από εννέα συνοδούς. 
Στις 6 το απόγευμα θα γίνει η δοξολογία επί τη αφίξει των Προκαθημένων στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους Προκαθημένους θα προσφωνήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και στη συνέχεια θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Πεντηκοστής, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγχοροστατούντων των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν τους, στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς". 
Την Κυριακή της Πεντηκοστής ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προστή της Θείας Λειτουργίας των Προκαθημένων στην Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο. Παρών θα είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Το μεσημέρι ο κ. Παυλόπουλος θα παραθέσει γεύμα στους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails