Μ' ένα κλικ στην εικόνα όλες οι σχετικές αναρτήσεις
_____________
__Yπεύθυνος σελίδας: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

10/14/2017

ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ


Επίσημη Έναρξη των Εορταστικών Εκδηλώσεων 
από την επέτειο των εγκαινίων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) 
Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, ημέρα των εγκαινίων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), μέσα σε κλίμα ιστορικής μνήμης και συγκίνησης, το Ίδρυμα άνοιξε και επισήμως τους εορτασμούς του για τη συμπλήρωση 50 ετών από της ιδρύσεώς του. 
Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Προέδρου του Ιδρύματος, στο Ιερό Παρεκκλήσιο που είναι αφιερωμένο στους αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, Φωτιστών των Σλάβων. 
Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως όλα στη ζωή εκπορεύονται από το ιερό θυσιαστήριο και πως η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης αποτελεί μια Θεία Λειτουργία μετά τη Λειτουργία, κατά την οποία όλος ο κόσμος έρχεται σε κοινωνία προσώπων. Στη συνέχεια ευχαρίστησε το προσωπικό της ΟΑΚ και τον Γενικό Διευθυντή αυτής, Δρ Κωνσταντίνο Ζορμπά, ο οποίος ανέλαβε τη σκυτάλη την ιστορική αυτή στιγμή για να εργαστεί για τη μετάβαση και παρουσία του Ιδρύματος στα επόμενα 50 έτη. Ταυτοχρόνως, ο κ. Αμφιλόχιος έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στον ιδρυτή της ΟΑΚ, τον μακαριστό Ειρηναίο Γαλανάκη, καθώς και στον συνοδοιπόρο του κ. Αλέξανδρο Παπαδερό, τον οποίο και ευχαρίστησε για την συνολική προσφορά του και ευχήθηκε το Ίδρυμα να συνεχίσει να επιτελεί έργο ιεραποστολικό και να αποτελεί μαρτυρία ζωής στον σύγχρονο κόσμο. 


Στη συνέχεια, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ ευχαρίστησε με τη σειρά του, τον Σεβασμιώτατο για την αμέριστη στήριξή του προς το Ίδρυμα, καθώς και παλαιούς και νέους συνεργάτες, απόντες και παρόντες. Ο κ. Ζορμπάς τόνισε πως η παρούσα στιγμή είναι ιστορική και πως η ευθύνη είναι μεγάλη, ευχαριστώντας ταυτοχρόνως και την τοπική κοινωνία για τη στήριξή της όλα αυτά τα χρόνια και αναφέρθηκε στην αγάπη και την μέριμνα της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και του Παναγιωτάτου για το έργο, αναμένοντας την χαροποιό ημέρα της ευλογίας Του κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ακαδημίας το έτος 2018. 
Στη λειτουργική αυτή σύναξη παρευρέθηκαν ο Δρ Αλέξανδρος Παπαδερός, παλαιοί και νέοι συνεργάτες του Ιδρύματος, καθώς και η ομάδα της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας από την περιοχή Hessen-Nassau, η οποία βρίσκεται στην ΟΑΚ στα πλαίσια ενός επιμορφωτικού σεμιναρίου στελεχών της, στον τομέα της επιμόρφωσης παιδιών, νέων και της οικογένειας. 
Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης εορτάζει τα 50 της έτη με μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων (π.χ. εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συνεδρίων κ.ά.) που θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 και καλεί όλους τους φίλους της να παρευρεθούν σε αυτές –ανάλογα με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους– τιμώντας με την παρουσία τους το Ίδρυμα και οι οποίες έχουν ως τίτλο «50 χρόνια-50 συνέδρια-50 ιστορίες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails