________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/08/2018

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 9ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


Ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, το 9ο Διεθνές Οικολογικό Συμπόσιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την καταληκτήρια εν πλω συνεδρία από τις Σπέτσες στον Πειραιά. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκλεισε τις εργασίες του Συνεδρίου με σχετική ομιλία Του. 
Το θέμα του Συνεδρίου ήταν: «Για μια πιο πράσινη Αττική: Συντηρώντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του» (Toward a Greener Attica – Preserving the Planet andProtecting its People), και διεξήχθη από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου στην Ύδρα και στις Σπέτσες.

Η τελετή έναρξης έγινε στις 5 Ιουνίου στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα. 


Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Συνεδρίου: 
Ολοκληρώθηκαν σήμερα με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 9ου Διεθνούς Οικολογικού Συμποσίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα «Για μια πιο πράσινη Αττική: Συντηρώντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του», το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα, τις Σπέτσες και την Ύδρα, μεταξύ 5ης και 8ης Ιουνίου. 
Ο τίτλος του συνεδρίου παραπέμπει στο γεγονός ότι είναι αμέτρητοι παγκοσμίως οι τόποι που χρειάζονται το «πράσινο της ελπίδας». Γύρω από αυτήν την ιδέα αναπτύχθηκαν προβληματισμοί και προτάσεις από διακεκριμένους εισηγητές και έγιναν ζωηρές συζητήσεις για τη συνάφεια οικολογικών και κοινωνικών προβλημάτων τόσο μεταξύ τους όσο και με το παγκοσμιοποιημένο πλέον πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης και πολιτικής διακυβέρνησης. Διαφωτιστικές υπήρξαν εν προκειμένω οι πυκνές αναφορές στην ελληνική πραγματικότητα, με έμφαση στο πρόβλημα της διαρκώς αυξανόμενης εισροής μεταναστών και προσφύγων στη χώρα και στους τρόπους με τους οποίους Εκκλησία, Πολιτεία και κοινωνικοί φορείς προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν. 
Πολλοί σύνεδροι υπογράμμισαν ότι οι οικολογικές δραστηριότητες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η εκ μέρους του προβολή του «πολιτισμού της αλληλεγγύης» έχουν παγκόσμια απήχηση, ενώ εμπνέουν και ενθαρρύνουν θρησκευτικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και την επιστημονική κοινότητα, να αναπτύξουν περαιτέρω τη συνεργασία τους με αυτό και τις δραστηριότητές τους στο δικό τους πεδίο.
Ευχαριστίες εκφράζονται προς τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τον Διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, καθώς και τον Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και τους συνεργάτες του, προς τις τοπικές αρχές και τους φιλόξενους κατοίκους των δύο νήσων, οι οποίοι υποδέχθηκαν με αισθήματα σεβασμού και αγάπης τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη και τους 180 συνέδρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails