________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/29/2018

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΘΡΟΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ (ΦΩΤΟ)


Στην θρονική εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης (Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου) σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού κ. Ιώβ, συμπρόεδρο του Θεολογικού Διαλόγου με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην περίφημη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, προεξάρχοντος του Πάπα Φραγκίσκου.
Ο Πάπας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιώβ κατέβηκαν και προσκύνησαν στην κρύπτη του Αγίου Πέτρου, όπως συμβαίνει - κατά παράδοσιν - τις τελευταίες δεκαετίες. 
Στην Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Θρόνου συμμετέχουν, επίσης, ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος και ο διάκονος της Πατριαρχικής Αυλής Αλέξανδρος Κούτσης.


1 σχόλιο:

  1. Να σημειώσουμε ότι το εικονιζόμενο γλυπτό του εορτάζοντος, εκ των Πρωτοκορυφαίων, Αποστόλου φέρει επί κεφαλής την πάλαι ποτέ διαλάμψασα Παπική τιάρα, καλύπτρα κεφαλής επί λειτουργικής χρήσεως - ανάλογη της παρ' ημίν αρχιερατικής μίτρας, ήδη όμως έχει καταργηθεί -απλοποιηθεί καιρίως μάλλον- με σχετικές αποφάσεις της δευτέρας Βατικανείου Συνόδου. Ως είχε η τιάρα εξακολουθεί φερομένη, παρ' Ορθοδόξοις, υπό του Πατριάρχου Αλεξανδρείας όντος και εκείνου Πάπα. Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails