________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/20/2018

Ανεπίσημες συζητήσεις μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Αγγλικανικής Κοινωνίας στην Χάλκη


Στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης έλαβαν χώρα οι ανεπίσημες συζητήσεις μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αγγλικανικής Κοινωνίας, την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018. 
Την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελούν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, Ορθόδοξος συμπρόεδρος της Επιτροπής του Επίσημου Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και Αγγλικανικής Κοινωνίας, ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Τελμησού κ. Ιώβ και ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Χριστάκης, Ορθόδοξος συν-γραμματέας της εν λόγω επιτροπής. 
Η Αγγλική Κοινωνία εκπροσωπείται από τον Αγγλικανό συμπρόεδρο, Αρχιεπίσκοπο κ. Richard Clarke, προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας, τους Επισκόπους Nigel Stock και Michael Lewis και τον Canon Δρ. Will Adam. 
Οι ανεπίσημες συνομιλίες ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης, στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και ολοκληρώθηκαν νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Οι δύο αντιπροσωπείες ασχολήθηκαν με τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας τόσο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όσο και της Αγγλικανικής Κοινωνίας, καθώς και άλλα τρέχοντα ζητήματα, θεολογικού και κοινωνικού περιεχομένου, κοινού ενδιαφέροντος. 


Ο Μητροπολίτης Βελγίου καλωσόρισε, εξ ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχου, τους εκπροσώπους της Αγγλικανικής Κοινωνίας στην Κωνσταντινούπολη, στην ιστορική έδρα της Πρωτόθρονης Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η οποία αποτελούσε και συνεχίζει αποτελεί το σημείο αναφοράς της ανάπτυξης και της εκκόλαψης του υγιούς διευρυμένου πνεύματος της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και των στελεχών της. 
Ο Αγγλικανός συμπρόεδρος ευχαρίστησε τόσο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, όσο και τον εκπρόσωπό του Μητροπολίτη Αθηναγόρα για την υποδοχή και την φιλοξενία των διαβουλεύσεων σε έναν τόπο ιστορικό, την Θεολογική Σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία καίτοι παραμένει κλειστή, συνεχίζει να προωθεί τον διάλογο για την σύσφιξη των σχέσεων σε διορθόδοξο και διαχριστιανικό επίπεδο.
Εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails