________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/18/2018

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ (ΦΩΤΟ)


Η Παρασκευή 15η Ιουνίου 2018 εορτή του Αγίου Αυγουστίνου ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας. Γιόρταζε τα σεπτά ονομαστήριά του ο Ποιμενάρχης μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας και Έξαρχος Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνος. 
Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Βόννης στην οποία χοροστάτησε ο εορτάζων Μητροπολίτης συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αριανζού κ. Βαρθολομαίο κληρικούς της Μητροπόλεώς μας και άλλους από την Ελλάδα αλλά και από άλλες εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες στη Γερμανία και με τη συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος αποτελουμένου από λαϊκούς και κληρικούς μεταξύ των οποίων και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λεύκης κ. Ευμένιος. 
Κατά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Αργυρίου Χατούπη. Ο π. Αργύριος έγγαμος, με τη σύζυγό του να είναι Καθηγήτρια Πανεπιστημίου είναι νομικός, εν ενεργεία δικηγόρος και διακονεί την Μητρόπολή μας ως άμισθος κληρικός. 
Τον εορτάζοντα Μητροπολίτη προσφώνησε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Αμβρόσιος Κουτσουρίδης, ο οποίος με υπέροχο τρόπο αναφέρθηκε στην αξία του Επισκοπικού υπουργήματος και εξέφρασε τις ευχές κλήρου και λαού. 
Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στον προστάτη του Άγιο Αυγουστίνο και απηύθυνε πατρικές συμβουλές στο νέο πρεσβύτερο, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε: "προσήλθε, όχι ως ο νομικός ο πειράζων τον Ιησούν, αλλά ο διακονών αυτόν και την Εκκλησία του" με ζήλο και πίστη, όπως έκανε μέχρι τώρα με την συμπαράσταση της συζύγου του και των μικρών παιδιών τους. 
Μετά τη Θεία Λειτουργία ο κόσμος παρέμεινε στην αυλή και στους χώρους του Μητροπολιτικού Κέντρου όπου προσφέρθηκαν διάφορα κεράσματα και φαγητά προετοιμασμένα με φροντίδα της ενορίας στη Βόννη και την επιμέλεια του ιερατικώς προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Σωκράτη Νταλλή. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας πηγαινοερχόταν κόσμος προκειμένου να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη. 
Το απόγευμα χορωδίες παιδιών και ενηλίκων με το δάσκαλό τους κ. Αθανάσιο Δεσπότη, πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού τραγούδησαν με τη συνοδεία μουσικών οργάνων διάφορα παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια. Η προσέλευση του κόσμου συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ. Άνθρωποι όλων των ηλικιών έλληνες, γερμανοί και άλλοι από ολόκληρη τη Γερμανία προσερχόντουσαν για να ευχηθούν στον Μητροπολίτη, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή τη μέρα.
Αρχιμ. Γεράσιμος Φραγκουλάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails