________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/06/2019

ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ)


Η Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο τελέσθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 στον Ι.Ν. Παναγίας Κουμαριωτίσσης Νεοχωρίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Πατριαρχικού Επόπτου της Περιφερείας Βοσπόρου, ψαλλούσης της γυναικείας χορωδίας «Πολύμνια» του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής Δράμας, υπό την διεύθυνση του Μουσικολ. κ. Ευαγγέλου Τσαρούχα. 
Κατ’ αυτήν παρέστησαν προσκυνητές από τον Παμμικρασιατικό Σύλλογο «Ο Άγιος Χρυσόστομος» και της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας. Στο τέλος την ακολουθίας διανεμήθηκε το δίπτυχο των θυρανοιξίων του Ι.Π. Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου και στους επί κεφαλής των προσκυνητών η εικόνα του Αγίου. 
Ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των επισκεπτών και ακολούθως η ίδια χορωδία, υπό την συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια της Μακεδονίας, Θράκης, Μικράς Ασιάς και της Πόλης. Την ευχαριστία του προς την χορωδία του απηύθηνε στο τέλος της εκδηλώσεως ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Αγαθάγγελος Σίσκος, Αρχειοφύλαξ των Πατριαρχείων, καλώντας τον Σεβασμιώτατο να προσφέρει εις ευλογίαν στον Χοράρχη την εικόνα του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου και ο Πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής Εντιμολ. κ. Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Μέγας Χαρτοφύλαξ της ΜτΧΕ τον επετειακό δίσκο των 180 χρόνων του ναού, εις ένδειξιν ευχαριστίας, ενώ λοιπά μέλη την χορωδίας έλαβαν μια γκραβούρα της παλαιάς οικίας του ιερέως του Νεοχωρίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails