________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/02/2019

Η ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΣΛΟΒΕΝΙΑ


Διευκρίνιση όσον αφορά στην διαδιδόμενη πληροφορία για την Θ. Λειτουργία στην Σλοβενία στις 31.03.2019. 
Η Διεύθυνση Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων ενημερώνει, ότι οι διαδιδόμενες από μερικά ΜΜΕ πληροφορίες σχετικά με την Θεία Λειτουργία στις 31.03.2019, την οποία τέλεσε ο πρωθιερέας Βασίλειος Κουτσίρκο στο ναό του Αγ. Ουρχού στην Σλοβενία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν δημιούργησε και δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει την δική της Ενορία στο έδαφος της Σλοβενίας. 
Η Θεία Λειτουργία έγινε, κατόπιν παρακλήσεως των εκεί Ουκρανών διπλωματών σε ρωμαιοκαθολικό Ναό που ευγενώς παραχωρήθηκε γι' αυτήν την Θεία Λειτουργία από την τοπική ρωμαιοκαθολική Μητρόπολη. Για τον λόγο αυτό και παρέστη ο ρωμαιοκαθολικός ιερέας Α. Τομασέβιτς ο οποίος δεν συλλειτούργησε κατά την τελεσθείσα Θ. Λειτουργία. 
Σύμφωνα με τον Τόμο περί της Αυτοκεφαλίας πραγματοποιείται διάλογος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την προσχώρηση των ουκρανικών Μητροπόλεων στην δικαιοδοσία του (του Οικ. Πατριαρχείου) και ήδη ένα μέρος των Ενοριών στην Ευρώπη έχει ολοκληρώσει αυτήν την διαδικασία. 
Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η δήθεν μέριμνα των ΜΜΕ, τα οποία σχετίζονται με την Μόσχα, σχετικά με την τήρηση των όρων του Τόμου ο οποίος δεν αναγνωρίζεται από αυτήν, και των κανόνων τους οποίους αυτή τακτικά παραβιάζει, προκαλεί μόνο θυμηδία ιδίως όταν αυτό γίνεται την 1η Απριλίου. 
Από την Διεύθυνση Εξωτερικών Σχέσεων της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails