________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/04/2020

Ο Κερκύρας Νεκτάριος ΔΕΝ καταφέρεται κατά της Κυβέρνησης του και κατά των αποφάσεων της Ιεράς του Συνόδου


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Τον περασμένο Απρίλιο, μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ο μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος απέστειλε στο ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ εξώδικο, επειδή αναδημοσιεύσαμε κείμενο (από το tribune.gr) το οποίο θεώρησε προσβλητικό και συκοφαντικό.
Στο κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας του ο μητροπολίτης Κερκύρας σημείωνε ότι με το αναδημοσιευμένο κείμενο τού προσάπτουμε «ψευδώς και συκοφαντικώς» ότι κήρυξε αντάρτικο στην νομίμως εκλεγμένη ελληνική Κυβέρνηση που θέσπισε απαγόρευση των συναθροίσεων, ότι  παραβίασε τον νόμο και ότι  έδειξε ανυπακοή στην σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος στην οποία υπάγεται.
Επίσης, μας έγραψε ότι επιθυμήσαμε να  τον παρουσιάσαμε ως «έναν Ιεράρχη που καταφέρεται δήθεν κατά της Κυβέρνησης του και κατά των αποφάσεων της Ιεράς του Συνόδου. Όλα αυτά αποτελούν ψεύδη δικά σας και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα», μας έγραψε.
Εμείς, λοιπόν, πιστεύουμε τον μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο, που λέει ότι δεν στρέφεται εναντίον της Ι. Συνόδου του και δεν πιστεύουμε τους δημοσιογραφικούς καλάμους οι οποίοι γράφουν ότι ο Σεβ. Κερκύρας απέστειλε «σκληρή επιστολή» στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, δια της οποίας εγκαλεί τα μέλη της ΔΙΣ για την συμπεριφορά τους σχετικά με όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η Κυβέρνηση λόγω του κορωνοϊού. Επίσης, γράφουν, ότι ο μητροπολίτης Κερκύρας καταγγέλλει τον Αρχιεπίσκοπο και την περί αυτόν ΔΙΣ ότι απέρριψε το αίτημά του να συγκληθεί εκτάκτως η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και θέτει θέμα λειτουργίας του συνοδικού συστήματος.

Στο εξώδικό του προς το ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ο Κερκύρας Νεκτάριος είναι σαφής: ΔΕΝ καταφέρεται κατά της Κυβέρνησης του και κατά των αποφάσεων της Ιεράς του Συνόδου. Όποιος πιστεύει το αντίθετο ψεύδεται και δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, κατά τον μητροπολίτη Κερκύρας.
Επομένως, το περιεχόμενο της δήθεν «σκληρής επιστολής» προς τον Αρχιεπίσκοπο και την ΔΙΣ, που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, μάλλον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails