________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/10/2011

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας «Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHPεπισκέφθηκαν σήμερα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι στα πλαίσια των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν τον προσεχή Ιούνιο.

Την αντιπροσωπεία του Λαϊκού κόμματος αποτελούσαν η γενική γραμματεύς του κόμματος βουλευτής της Πόλεως Bihlun Tamaylıgil, ο εκ των Αντιπροέδρων της παράταξης Osman Korutürk και η υποψήφιος βουλευτής Mari Gormezano. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστη ατμόσφαιρα, οι εκπρόσωποι του κόμματος ανέπτυξαν στον Πατριάρχη το κυβερνητικό τους πρόγραμμα το οποίο, όπως υπογράμμισαν, αφορά και στις μειονότητες που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της χώρας και που απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα όπως όλοι οι πολίτες.


Ο Πατριάρχης, από την πλευρά του, επεσήμανε το γεγονός ότι έχουν γίνει αδικίες στο παρελθόν σε βάρος της Ομογένειας εκφράζοντας την ελπίδα του για καλύτερες ημέρες. Σχετικά με το ζωτικής σημασίας θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ο Πατριάρχης τόνισε ότι εφέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την αναστολή της λειτουργίας της και χαρακτήρισε ως μεθοδευμένη παραπληροφόρηση τη διάδοση πως δήθεν η Σχολή της Χάλκης θέλει το Πατριαρχείο να είναι ανεξάρτητη από την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Τη λήξη της συνάντησης ανέμεναν στο προαύλιο του Πατριαρχείου αρκετοί δημοσιογράφοι προς τους οποίους μίλησε ο Αντιπρόεδρος του κόμματος, λέγοντας ότι επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη στον οποίον ανέπτυξαν την κυβερνητική πολιτική του κόμματός τους για τη χώρα και τα διάφορα προγράμματά τους, οικονομικά, κοινωνικά, ελευθερίας και άλλα, που βρίσκουν εφαρμογή και σε όλες τις μειονότητες, ακριβώς το ίδιο όπως και σε κάθε πολίτη της χώρας.


Στο ερώτημα δημοσιογράφου αν ο Πατριάρχης εξέφρασε κάποιο παράπονο απάντησε ότι ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο και ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος σημείωσε ότι αυτά είναι θέματα και δικαιώματα που πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο της Συνθήκης της Λωζάνης. Σε ερώτηση για τη Σχολή της Χάλκης η απάντηση ήταν ότι ενημερώθηκαν από τον Πατριάρχη ότι υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μελετά η κυβέρνηση και η άποψή του ήταν ότι αυτό πρέπει να τεθεί στη βάση των συνταγματικών διατάξεων για την Παιδεία και θα παρακολουθήσουν το θέμα.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.11 Μαΐου 2011 στις 11:42 μ.μ.

    Η 11η Μαΐου, αποτελεί σταθμό στην ιστορία του Γένους μας. Είναι η ημέρα κατά την οποία εορτάζουμε την ανάμνηση των Εγκαινίων της Βασιλίδος των Πόλεων πού έγιναν στις 11 Μαΐου του 330 μ. Χ. από τον Αυτοκράτορα και Άγιο της Εκκλησίας μας Κωνσταντίνο. Από τότε η Κωνσταντινούπολη, έγινε το κέντρο του κόσμου. Έγινε όμως και το Κέντρο του Χριστιανικού κόσμου, αφού εκεί όρισε ο Θεός να έχει την έδρα του το Σεπτό και Μαρτυρικό Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, η Μητέρα Εκκλησία. Στην Πόλη αυτήν συνεκλήθησαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι πού όρισαν τα Δόγματα, τους Όρους και το Σύμβολο της Πίστεως και της Εκκλησίας. Στην Πόλη αυτήν κατέφευγαν οι Πατριάρχες της Ανατολής για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που προέκυπταν στις έδρες τους σε δύσκολα χρόνια. Στην Πόλη αυτήν προσβλέπει ακόμα και σήμερα η Ρωμηοσύνη. Την Πόλη αυτήν βλέπει κάθε Ρωμηός ως πατρίδα του. Γι' αυτό και ο ανώνυμος ποιητής θα γράψει για την Κωνσταντινούπολη: "Χαίρε Κωνσταντινούπολις των Πόλεων η Βασιλίς". Ο Θεός και η Παναγία η Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους μας και Προστάτις της Πόλεως να την φυλάνε εις αιώνας αιώνων, και μαζί με αυτήν το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας μας και όλη την Ρωμηοσύνη. Χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails