________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/10/2012

Ο πρ. πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ηans - Gerd Poettering στο Φανάρι


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 
Θέματα της ζωής και δράσης της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας και της Ομογένειας της Πόλης συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της επισκέψεως που πραγματοποίησε, το απόγευμα της Δευτέρας, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ηans - Gerd Poettering στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι. 
Ο γερμανός πολιτικός σήμερα συνεχίζει να είναι ευρωβουλευτής και Γενικός Πρόεδρος του Ιδρύματος Konrad Adenauer, το οποίο έχει αντιπροσωπείες σε πολλές χώρες του κόσμου. Κατά την συνάντηση τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μεταξύ των οποίων η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης, για την οποία εξέφρασε την απορία του γιατί συνεχίζεται ακόμη αυτή η εκκρεμότητα. 
Ο Πατριάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα θετικά βήματα που έχουν σημειωθεί για τις μειονότητες στην Τουρκία, παρόλο που υπολείπονται να λυθούν και άλλα ζητήματα. Ακόμη συζητήθηκε η δύσκολη κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη δημόσια παρέμβαση του Οικουμενικού Θρόνου για τον σεβασμό της θρησκευτικής διαφορετικότητος και την κατάπαυση της βίας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η πρόοδος των διαχριστιανικών και διαθρησκειακών διαλόγων, των οποίων η συμβολή για την ειρηνική συνύπαρξη λαών, θρησκειών και πολιτισμών είναι πολύ σημαντική.


Ο γερμανός ευρωβουλευτής εξήρε επίσης τις προσπάθειες του Πατριάρχου για την προστασία του περιβάλλοντος, και γενικά εξέφρασε τον θαυμασμό και τον σεβασμό του, από την πολυετή γνωριμία του, προς το έργο και την συνεισφορά του Πατριάρχου, όχι μόνο στο ευρωπαϊκό αλλά και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ελλάδα είπε ότι πρέπει να έχουμε πάντοτε σεβασμό προς τους έλληνες ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην παρούσα φάση της ζωής τους. 


Στη συνάντηση, παρέστησαν συνεργάτες του πρώην Προέδρου H.G. Poettering και από πλευράς Πατριαρχείου ο Πρωτοπρεσβύτερος Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου. 
Πριν την αναχώρησή του ο γερμανός πολιτικός δήλωσε τα εξής για την συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «Οı συναντήσεις μου με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο είναι οι πιο θαυμάσιες εμπειρίες της ζωής μου. Εύχομαι ο Θεός να ευλογεί την Εκκλησία του και τον ίδιον, να του δίνει την υγεία του, και εύχομαι επίσης να μου δίδονται ευκαιρίες να το συναντώ και στο μέλλον τακτικότερα. Πέραν τούτου εύχομαι όλοι οι χριστιανοί, Ορθόδοξοι, προτεστάντες και εγώ ως Καθολικός λέγω , και οι Καθολικοί να αγωνίζονται να συνεργάζονται, διότι όλοι εμείς ανήκουμε σε μία Εκκλησία, στην Εκκλησία του Χριστού, από τον οποίον αντλούμε την πίστη μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails