________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/25/2012

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ - Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΜΑΝΑ

Κερκίνη, των Νίκου Παπαχρήστου και Νίκου Μαγγίνα 
Τον υδροβιότοπο της λίμνης Κερκίνη όπου βρίσκουν καταφύγιο σπάνια και απειλούμενα προς εξαφάνιση είδη πουλιών επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Σε μια σύντομη εν πλω περιήγησή του ο Πατριάρχης ενημερώθηκε από τους υπευθύνους του φορέα διαχείρισης του υδροβιότοπου για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία των πουλιών αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος, ιδιαίτερα σημαντικού για ολόκληρη την περιοχή. Σε δηλώσεις του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, γνωστός για τις διεθνείς πρωτοβουλίες του για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προστασία της φύσης, τόνισε ότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την φύση που αποτελεί μέρος της Δημιουργίας του Θεού.
Η πονεμένη μάνα που συγκίνησε τον Πατριάρχη 
Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή που ράγισε καρδιές βίωσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στην Κερκίνη αμέσως μετά την περιήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη στον υδροβιότοπο. Μια ηλικιωμένη γυναίκα, η κυρία Ευανθία, πλησίασε κλαίγοντας τον Πατριάρχη και του ζήτησε με σπαρακτική φωνή μια χάρη, να διαβάσει μια ευχή για τον γιό της που ήταν δασοφύλακας και βρέθηκε δολοφονημένος. Ο Πατριάρχης συγκινημένος προσευχήθηκε και έδωσε κουράγιο στην πονεμένη μάνα ενώ όλοι παρακολουθούσαν συγκινημένοι τη γυναίκα να γονατίζει, να κάνει μετάνοιες και να φυλάει την άκρη του ράσου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails