________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/02/2012

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου στο Φανάρι


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 
Την αφοσίωση του ευσεβούς Κρητικού κλήρου και λαού προς τη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως εξήρε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την προσκυνηματική επίσκεψη στο Φανάρι του Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού. 
«Για την Κρήτη όσα και να πει κανείς εν σχέσει με το Πατριαρχείο μας θα είναι λίγα. Ξέρω την αφοσίωση την πηγαία, την αυθόρμητη, την γνήσια αφοσίωση όλων των Κρητών προς τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Σε σας στα Χανιά, αυτόν τον δεσμό τον ιερό και ακατάλυτο τον εκφράζει ως άριστα ο Ποιμενάρχης σας ο Άγιος Κυδωνίας και Αποκορώνου τον οποίον ευχαριστώ για μια φορά ακόμη για την πρόσφατη υποδοχή, τις περιποιήσεις, τη φιλοξενία στη Θεόσωστο Επαρχία του.»


Ο Πατριάρχης δεν παρέλειψε να αναφέρει τα έντονα συναισθήματα που τον διακατέχουν κάθε φορά που επισκέπτεται την αγιοτόκο και ηρωοτόκο Κρήτη και τα οποία διατηρεί πάντα ως ευλογημένες αναμνήσεις και βιώματα. Επίσης εξέφρασε τη χαρά του για τα εγκαίνια του Καθολικού της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής Χανίων τα οποία τέλεσε ο ίδιος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κρήτη.


Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κυδωνίας διερμήνευσε τα αισθήματα βαθειάς τιμής, ειλικρινούς σεβασμού και υιϊκής αγάπης του λαού της Κρήτης προς τον Ιερό Θεσμό της Πρωτόθρονης Εκκλησίας αλλά και προς το ίδιο το Πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός επισκέφθηκε την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Δαμασκηνό, τον Ηγούμενο της Μονής Αγ. Τριάδος Τσαγκαρόλου Αρχιμ. Αμφιλόχιο καθώς και άλλους κληρικούς και λαϊκούς προσκυνητές αφού προηγουμένως περιηγήθηκαν στις ιστορικές περιοχές του Πόντου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails