________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/12/2015

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου γιόρτασε την Ανάσταση του Θεανθρώπου στο Νιχώρι του Βοσπόρου.
Τη νύχτα του Μ. Σαββάτου τελέστηκε η Ακολουθία και η Θ. Λειτουργία της Αναστάσεως στον Ι. Ναό της Παναγίας της Κουμαριώτισσας από τον ιερατικώς προϊστάμενο της Κοινότητας Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο. 
Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα το πρωί, τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίου, Αρχιερατικώς Προϊσταμένου της Περιφερείας Βοσπόρου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.
Το Ευαγγέλιο διαβάστηκε σε πολλές γλώσσες: ελληνικά, αραβικά, τουρκικά, λατινικά, γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, αρμενικά και συριακά.
Παρέστησαν: εκπρόσωποι άλλων δογμάτων, ο Άρχων Μ. Χαρτοφύλακας της Μ.τ.Χ.Ε. Εκκλησίας και πρόεδρος της Κοινότητας Λάκης Βίγκας κ.α.
Ακολούθησε πασχαλιάτικο γλέντι, το οποίο οργάνωσε η Κοινότητα και εκατοντάδες άνθρωποι χόρεψαν και έφαγαν, μέσα σε μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και συγκίνησης.


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους.15 Απριλίου 2015 στις 1:05 μ.μ.

    Νιχώρι του Βοσπόρου. Ένα από τα ομορφότερα προάστια της Πόλης. Εκεί, μέσα στα τείχη της Εκκλησίας της Κουμαριωτίσσης η Πολίτικη Ρωμηοσύνη, ζή και βιώνει την δική της Ανάσταση. Μπορεί πρίν από λίγα χρόνια οι Εκκλησίες μας στην Πόλη να ήταν σχεδόν άδειες, τώρα το θαύμα γίνεται. Η Ρωμηοσύνη μεγαλώνει, οι Εκκλησίες μας γεμίζουν από κόσμο και τα έθιμα του Γένους μας αναβιώνουν ξανά. Εκεί πού κάποιοι πίστευαν ότι όλα έχουν τελειώσει, η Ρωμηοσύνη "νάτην πετιέται από ξαρχής κι αντριεύει και θεριεύει και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου". Χριστός Ανέστη σε όλη την Ρωμηοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails