________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/01/2015

ΣΤΗΝ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΚΥΖΙΚΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 93 ΧΡΟΝΙΑ

Ο Πατριάρχης στην Φανερωμένη Κυζίκου τον Οκτώβριο του 2014

Για πρώτη φορά μετά από 93 έτη, κατά την ημέρα της Αποδόσεως της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα λειτουργήσει η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Κυζίκου Μικράς Ασίας, την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015. 
Τη Θεία Λειτουργία θα τελέσει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. 
Μετά από πολύμηνες συζητήσεις οι Τουρκικές αρχές έδωσαν τελικά την άδεια για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και ταυτόχρονα διαβεβαίωσαν ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και θα διευκολύνουν τη λατρευτική αυτή εκδήλωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η πραγματοποίηση της Λειτουργίας αυτής είναι αποτέλεσμα πατρικής αγάπης, μακροχρόνιας επιμονής και βαθυτάτης επιθυμίας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, επιθυμία την οποία ο ίδιος μοιράστηκε μαζί μας, αμέσως μετά την τελευταία επίσκεψή Του στην Κύζικο, τον Οκτώβριο του 2014. 
Η διαδικασία έγκρισης του αιτήματος από τις Τουρκικές αρχές, τη διαδρομή της οποίας παρακολουθήσαμε και υποστηρίξαμε στο μέτρο των δυνάμεών μας κατά τους τελευταίους 8 μήνες, ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Οι τοπικές αρχές της Αρτάκης (Erdek) υποστηρίζουν πλήρως το γεγονός και περιμένουν με μεγάλη χαρά τους επισκέπτες από τον Ελλαδικό χώρο την ημέρα εκείνη, όπως μας έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα ο Δήμαρχος Αρτάκης κ. Huseyin Sari. 
Για εμάς τους Αρτακηνούς, η Πανήγυρις αυτή, η πρώτη, 93 χρόνια μετά τον εκπατρισμό των πατέρων μας από τη γη της Κυζίκου, έχει υψηλό και πολλαπλό συμβολισμό. Ευχόμαστε όλοι μας, παρά τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες, με τη χάρη της Παναγίας, να επιστρέψουμε έστω και για λίγες ώρες στην Κύζικο, την προαιώνια πατρογονική μας εστία, και να βιώσουμε την ιερότητα και την ιστορικότητα του χαρμόσυνου γεγονότος της Θείας Λειτουργίας μετά από τόσες δεκαετίες εγκατάλειψης και σιωπής του ιερού σκηνώματος της Πίστεως και του Γένους μας. 
Για το σκοπό αυτό οι Εκδόσεις Κύζικος διοργανώνουν οδική προσκυνηματική εκδρομή από 21 έως 24 Αυγούστου 2015 στην Αρτάκη Κυζίκου Μικράς Ασίας και στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Φανερωμένης Κυζίκου.

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις:
- Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΖΙΚΟ 92 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ... (ΦΩΤΟ)
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΚΥΖΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 92 ΧΡΟΝΙΑ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails