________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/17/2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"


Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, οι εργασίες του Διεπιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα», που διοργάνωσε το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας - πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών - της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (13-16 Φεβρουαρίου 2019). 
Δείτε το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας και της τελετής λήξης εδώ. 
Με το Συνέδριο αυτό, το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας συνέβαλε στην έρευνα περί τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία αποτελούν ισχυρό αντιστάθμισμα στις οδυνηρές συνέπειες των κατά καιρούς δοκιμασιών και κρίσεων. Ο σεβασμός και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ζήτημα που εξαρτάται άμεσα από τον νομικό πολιτισμό των κοινωνιών, του οποίου θεμελιώδη παράγοντα διαμόρφωσης αποτέλεσαν και αποτελούν οι Θρησκείες. 
Τα ετήσια διεπιστημονικά συνέδρια των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας αποτελούν θεσμό, ο οποίος επιδιώκει τη συνάντηση έγκριτων και νέων ερευνητών καθώς και τη συνεργασία μεταξύ διεθνώς αναγνωρισμένων ερευνητικών κέντρων και φορέων πολιτισμού. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Διεπιστημονικό Συνέδριο «Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα» αποτελεί το πρώτο Συνέδριο μετά τη μετονομασία του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α. σε Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, και το τέταρτο στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών του εν λόγω Τμήματος, από μια σειρά Συνεδρίων με θεματικές που συνδέουν τη θεολογική και θρησκειολογική ακαδημαϊκή έρευνα με την κοινωνία.
Χορηγός επικοινωνίας: ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails