________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/24/2019

Βελγίου Αθηναγόρας: «Η Μητέρα Εκκλησία πάντοτε ενεργεί για το καλό και την ενότητα της Εκκλησίας».


Σε εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περασμένη Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου με τον τίτλο «Ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ορθόδοξη Εκκλησία και την Ευρώπη σήμερα.» απηύθυνε χαιρετισμό ο οικείος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας. 
Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την συνεργασία του Έλληνα Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται τις ημέρες αυτές στις Βρυξέλλες για να μιλήσει σε κύκλο ομιλιών της Μητροπόλεως Βελγίου. 
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας είπε συγκεκριμένα:
"Είναι μια ευκαιρία με την αποψινή εκδήλωση να εκφράσουμε την στήριξή μας στην Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, το οποίο πάντοτε ενεργεί και πράττει με γνώμονα το καλό και την ενότητα της Εκκλησίας μας. Ποτέ το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν εργάστηκε για τον διχασμό και την διάσπαση της ενότητας των Ορθοδόξων…. Η ενότητα της Εκκλησίας μας δοκιμάζεται σήμερα. Σε πολλές φάσεις της εκκλησιαστικής ιστορίας έχουμε παρόμοιες δοκιμασίες, οι οποίες εν τέλει ξεπεράστηκαν με την βοήθεια του Θεού. Το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, βάσει των δικαίων που η παράδοση και η ιστορία της Εκκλησίας μας του κληροδότησαν, είχε πάρει την ίδια πρωτοβουλία για τόσες άλλες Ορθόδοξες, αδελφές και θυγατέρες, Εκκλησίες, γιατί να μην κάνει το ίδιο και με την Εκκλησία της Ουκρανίας…"
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Ορθόδοξος Λόγος» της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στις 19.30, θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ Βαρθολομαίος. Ο τίτλος της ομιλίας του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων της Μονής των Δομινικανών, είναι: «Ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ορθόδοξη Εκκλησία». 
Η διάλεξη θα διεξαχθεί στα Ελληνικά με γαλλική μετάφραση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails