________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/16/2019

ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ "ΤΟ ΗΜΕΤΕΡΟΝ ΚΑΛΛΟΣ"


Την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 ο Θεοφιλέστατος Πρόεδρος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, μετέβη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του ΠΙΠΜ καθηγητή Συμεών Πασχαλίδη, την έφορο του Ιδρύματος Δρ Φλώρα Καραγιάννη και τον αδελφό της Μονής Βλατάδων, αρχιμ. Κωνσταντίνο Μανιώτη, για να επιδώσει στην ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο τον προσφάτως εκδοθέντα Κατάλογο της Έκθεσης του ΠΙΠΜ «Το Ημέτερον Κάλλος». 
Ο Παναγιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη νέα λαμπρή έκδοση του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και συνεχάρη τον Θεοφιλέστατο και τα στελέχη του Πατριαρχικού Ιδρύματος τόσο για την πραγματοποίηση της επετειακής Εκθέσεως, στο πλαίσιο του Ιωβηλαίου του ΠΙΠΜ, όσο και για την έκδοση του εξαιρετικής αισθητικής και τυποτεχνικής αρτιότητος Καταλόγου, τον οποίο επιμελήθηκε η κ. Καραγιάννη. 
Εν συνεχεία επιδόθηκε στον Παναγιώτατο και ο πρώτος τόμος της νέας σειράς «Λατίνοι Πατέρες της Εκκλησίας», Ιερού Αυγουστίνου De Doctrina Christiana – Η Χριστιανική Διδασκαλία, σε μετάφραση και σχόλια του Αρχιμ. Ειρηναίου Χατζηεφραιμίδη, καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαιδεύσεως του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας. 
Την επομένη, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου ο Θεοφιλέστατος και τα στελέχη του ΠΙΠΜ επισκέφθηκαν στην έδρα της Μητροπόλεως Χαλκηδόνος, τον Γέροντα Μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιο, διατελέσαντσα επί σειρά ετών Πρόεδρο του ΠΙΠΜ, για να του επιδώσουν, τιμής και σεβασμού ένεκεν, τον Κατάλογο της Έκθεσης.
Η παρουσίαση του Καταλόγου της Έκθεσης: "Το ημέτερον Κάλλος. Βυζαντινές Εικόνες από τη Θεσσαλονίκη" θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στις 11.30π.μ.
Εκ του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails