________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/14/2019

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"


Ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, το διεπιστημονικό συνέδριο «Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα» που διοργανώνει το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας - πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών - της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Η έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ενώ παρέστησαν, επίσης, οι πρόεδροι των τμημάτων, καθηγητές και φοιτητές και πολύς κόσμος. 
Ο πρόεδρος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας κ. Σωτήρης Δεσπότης ανέγνωσε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, το οποίο παραθέτουμε στη συνέχεια. 
Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, του Σοφολογιοτάτου Ραβίνου των Αθηνών, του Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Δημόπουλου, του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής κ. Νικολαϊδη, των προέδρων των τμημάτων Θεολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας - Θρησκειολογίας κ.κ. Ιωαννίδη και Δεσπότη, της Γενικής Γραμματέως Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της καθηγήτριας Φουντοπούλου προέδρου της ΦΠΨ και του κ. Λέκα προέδρου του Τμήματος Γεωλογίας, ο οποίος έκανε μια παρουσίαση των δράσεων του ΕΚΠΑ και των αποστολών του σε καταστάσεις ανθρωπίνων κρίσεων ανά την Ελλάδα και την υφήλιο.
Προσκεκλημένοι ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, ο Πρέσβης της Αγίας Έδρας στην Ελλάδα, οι Πρέσβεις της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, των κρατών μελών της ΕΕ, η Δήμαρχος της πόλης του Ζωγράφου, εκπρόσωποι φορέων και θεσμών.
Ακολούθησε ευλογία και κοπή της Βασιλόπιτας και κατόπιν στην Αίθουσα "Κωστής Παλαμάς" δεξίωση, αφού προηγούμενος απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του Τμήματος οι Διευθυντές μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Τμήματος, καθηγητές Φίλιας και Λιαντίνη, ο εκπρόσωπος της Ευαγγελικής κοινότητας και του Ελληνικού Βιβλικού Κολεγίου καθηγητής κ. Μιχαλιός, η Ελένη Λιντζαροπούλου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση των Φυλακών "Γεώργιος Ζουγανέλης" και η κα Κιαγιά, μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΠΜΣ θεολογία και κοινωνία, ενώ την τελετή έναρξης έκλεισε ο πρόεδρος του Συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας Αναστάσιος Μπαλτάς.
Χορηγός επικοινωνίας του Συνεδρίου είναι και το ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ. 
Δείτε το site του Συνεδρίου εδώ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails