________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/21/2019

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος: Μην ξεχνάτε την Κύπρο μας


Με αφορμή την συμπλήρωση 45 ετών από την αποφράδα ημέρα της εισβολής των Τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τέλεσε Τρισάγιο στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην οποία προεξήρχε, σήμερα 21 Ιουλίου τρ. έτ., στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ. 
Παρόντες ήταν ο εκ Κύπρου ερχόμενος προς τούτο Εξοχώτατος Προεδρικός Επίτροπος κ. Φώτης Φωτίου, η Ύπατη Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία κ. Μάρθα Μαυρομάτη και η Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία κ. Αικατερίνη Ξαγοράρη. Το παρών έδωσαν επίσης Πρόεδροι Οργανώσεων και Οργανισμών, Κυπριακών Σωματείων, Κοινοτήτων και Σχολείων. 
Ο Αρχιεπίσκοπος στον εμπνευσμένο λόγο του αναφέρθηκε στην τραγωδία της Κύπρου και ευχήθηκε το πέρασμα του χρόνου να μην μας οδηγήσει στη λήθη της αδικίας αυτής, η οποία πραγματοποιήθηκε εις βάρος του Γένους μας στη μεγαλόνησο Κύπρο. Αναφέρθηκε επίσης με συμπάθεια στους 200.000 πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να φύγουν από τις πατρίδες τους, μνημόνευσε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο και Πρόεδρο της Κύπρου Μακάριο, τους 4.000 νεκρούς και τους 1619 αγνοουμένους. 
Τέλος προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να μην ξεχνούν τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους συγγενείς και φίλους, που έχασαν τα σπίτια τους και τη γη τους. 
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των Κυπρίων αγνοουμένων και των θυμάτων της εισβολής και κατέθεσε στέφανο στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτου στο κέντρο του Σύδνεϋ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails