________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/29/2019

Η ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ 1031η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΩΝ ΡΩΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)Στο Κίεβο, στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, γιορτάστηκε την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019, από την Αυτοκέφαλο Εκκλησία της Ουκρανίας, η 1031η επέτειος από το Βάπτισμα των Ρως του Κιέβου.
Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε λιτανεία από τον Ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου προς το Μνημείο του Αγίου Πρίγκιπα Βολοντίμιρ, όπου τελέστηκε δέηση.  Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος προεξήρχε της λιτανείας και της δεήσεως. 
Μαζί με τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, το σύνολο της Ιεραρχίας, ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένκο και πολυάριθμοι κληρικοί και πιστοί βρέθηκαν στο βάθρο του Αγίου Πρίγκιπα Βολοντίμιρ. 
Την Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος και απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό, συνοδευόμενος από τον Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολ. Διάκονο κ. Γρηγόριο. 


Επίσης, συμμετείχε από την Ελλάδα ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης. 
Κατά την επίσημη πομπή στους δρόμους του Κιέβου λιτανεύθηκαν απότμημα του Τιμίου Ξύλου και Ιερό Λείψανο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, που είχαν φέρει από την Κωνσταντινούπολη οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Στο τέλος των ιερών ακολουθιών, ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα αναφορικά με το γεγονός ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας έχει ήδη στην πραγματικότητα αναγνωρισθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος. 
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας είπε συγκεκριμένα: «Σήμερα, στη Θεία Λειτουργία, έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από την Ορθόδοξο Εκκλησία της Ελλάδος. Επίσης, πρόσφατα Επίσκοπος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας συλλειτούργησε με Επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη. Αυτό αποδεικνύει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος de facto έχει αναγνωρίσει την Αυτοκεφαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails