________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/17/2020

Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟ)


Μεγαλώνυμος Κοινότης Σταυροδρομίου 
Με την αποπεράτωση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του Ζαππείου, η σχολή ανέδειξε την καλαισθησία και το μεράκι με το οποίο δημιουργήθηκε. Ο διακριτικός φωτισμός, ιδιαίτερα το δειλινό, μας θυμίζει άλλες εποχές, όπου βούιζε σαν μελίσσι γεμάτο από μαθητές και μαθήτριες. Με την ευκαιρία αυτή, συγχαίρουμε την πραγματικά επαινετή προσπάθεια αυτή και ως Κοινότητα νοιώθουμε περήφανοι για τη Σχολή μας. 
Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ, προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό, ώστε η εκπαίδευση να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο, μεταδίδοντας στους μαθητές του ιστορικού Ζαππείου, τα ήθη και τα έθιμα της φυλής μας. 
Η συντήρηση και ο καθαρισμός, πήραν σάρκα και οστά, κατόπιν προτάσεως του κ. Παντελή Βίγκα πρώην προέδρου των εκπροσώπων των Μειονοτήτων στη Γενική Διεύθυνση των Βακουφίων στην Άγκυρα, με τη συνεργασία του Ιδρυτή της σχολής κ. Νίκου Κεφάλα, υπό την προεδρία της κ. Βασιλικής Πετρίδου σχολικής εφορίας και την ευγενική οικονομική χορηγία της Turkcell. 
Νοιώθουμε περήφανοι και στους δύσκολους αυτούς καιρούς που βρισκόμαστε αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την αγάπη μας λέγοντας "τα καλορίζικα" για την νέα όψη της Σχολής και ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά σε γονείς, εκπαιδευτικούς και όλο το προσωπικό της. Εύγε!




1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κώου και Νισύρου.19 Σεπτεμβρίου 2020 στις 7:44 μ.μ.

    Η Ρωμηοσύνη της Πόλης ζή και δραστηριοποιείται. Η Ρωμηοσύνη της Πόλης έχει μέλλον. η Ρωμηοσύνη της Πόλης δεν πρόκειται να χαθεί, όσο θα υπάρχουν άνθρωποι πού νοιάζονται για τα ιερά και τα όσια της Φυλής και του Γένους μας, όπως ο καταξιωμένος Ρωμηός και επιφανής Κωνσταντινουπολίτης κύριος Λάκης Βίγκας, πού με τις ευλογίες του Πατέρα της Ρωμηοσύνης, του Υπάτου του Γένους και Πρώτου της Ορθοδοξίας μας Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κυρίου Βαρθολομαίου, ανακαινίστηκε το ιστορικό κτήριο του Ζαππείου Σχολείοθυ, εκεί στην καρδιά της Πόλης, στην Μεγαλόνυμο Κοινότητα του Σταυροδρομίου, στο ιστορικό Πέραν. Ο Θεός να ευλογεί και να μακροημερεύει τον Πατριάρχη μας, ώστε να εμπνέει τους συνεργάτες του, για να συνεχίζουν την παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών της Μεγάλης Εκκλησίας και του Γένους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails