________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/06/2020

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΗ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και χειροτονία Διακόνου στο Καθολικό της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, προεξάρχοντος του Ηγουμένου, Θεοφιλ. Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού και συμπροσευχομένου του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 

Ο Επίσκοπος Αραβισσού χειροτόνησε σε διάκονο τον φιλόλογο Στεφανάτο Πάρι και τον ονόμασε Μελέτιο. Ο νέος διάκονος θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Μονής και θα αποτελέσει το νέο μέλος της αδελφότητας της Μονής. 

Στην χειροτονία παραβρέθηκαν αρχιερείς, κληρικοί και πλήθος πιστών από την Πόλη, τα Νησιά και την Ελλάδα. Στην αίθουσα της Μονής μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης πατρικά προς τον νεοχειροτονημένο και του ζήτησε να υπηρετεί την Μητέρα Εκκλησία. Επίσης μίλησε και ο Ηγούμενος της Μονής, ο οποίος αναφέρθηκε στην πνευματική του πορεία μέσα στην Εκκλησία. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails