________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/21/2020

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Η Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους ανακοίνωσε πως διακόπτει την φιλοξενία των προσκυνητών έως 27 Σεπτεμβρίου 2020 "λόγω εκτάκτου επιδημίας γρίπης". 

Γράφτηκε σε διάφορα sites ότι ο κορωνοϊός "χτύπησε" την Μονή του Αγίου Παύλου και νόσησαν μοναχοί, ένας εκ των οποίων φέρεται διασωληνωμένος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. 

Το ζήτημα είναι απλό: Να κλείσει τελείως το Άγιον Όρος για τους προσκυνητές για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία του κορωνοϊού. Κυρίως για την προστασία των ενασκουμένων πατέρων. 

Πολύ πρόσφατα σε πανήγυρη Μονής του Αγίου Όρους συμμετείχαν και ψάλτες από τον κόσμο. Γιατί; Δόξα τω Θεώ μοναχοί που ψάλλουν υπάρχουν πολλοί. Η επίσκεψη των κοσμικών ψαλτών σε καιρούς κορωνοϊού συνιστά αφροσύνη. 

Με την ευκαιρία καλό θα ήταν να σταματήσει και η δαιμονική εφεύρεση - πρακτική που ακούει στο όνομα "ψηφιακό αρχονταρίκι" και χρησιμοποιεί κατά κόρον Αγιορειτική Μονή, ως απάδουσα προς τα εν τω Αγιωνύμω Όρει κρατούντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails